facebook lead ads

Kako odabrati prave ljude za Facebook oglašavanje

Vremena, kad ste na svaku vašu objavu na Facebooku dobivali mnoge komentare i lajkove su prošla. Sve to zbog toga, jer je „organic reach“ svakog dana sve manji. Baš zbog toga, mnogi se odluče, da će po koju kunu uložiti u Facebook oglašavanje, kako bih sa svojim objavama došli do što više ljudi, te tako dobili što više interakcija. Jedna od jako dobrih stvari kod svega ovoga je, da možete kod objave, koju namjeravate oglašavati, jako dobro dolučiti, kome će se ona opšte prikazivati, znači, tko će je vidjeti, a tko ne – ali, kako znati, tko je vaša najbolja publika?

U svijetu digitalnog marketinga jako je bitno, da stvari testirate i mjerite, pa tako je i kod Facebook oglašavanja. Za početak vam je vrlo dobro, da proučite malo stvari, koje moraju biti sređene, da bih vaš oglas bio što bolji – znači, da je u njemu manje od 20% teksta, da u njemu imate neko pitanje, da ljudi nagovarate na interakciju, da slika na primjer ima CTA gumbić i slično – kad jednom objavite takav oglas, onda ćete ga moći pratiti – tko na njega klika, tko ga gleda i na njega se troše pare, a od njega nema koristi, pa još mnoge druge stvari, koje vas mogu zanimati.

Kad jednom imate takve rezultate, onda možete početi sa pravom kampanjom – dolučite joj sve potrebno – kome će se prikazivati, dali će to biti muškarci ili žene, koliko godina neka imaju, na kakvim napravama neka se vaš oglas prikazuje, na kojim dijelovima Facebooka, u kojim državama, kakvim sve interesima – sve to će vaš oglas maksimalno targetirati, pa će se on prikazivati samo onima, koga bih mogao zanimati – na takav način ćete uštedjeti puno novca, a naravno, vaš oglas će doći samo do onih, koje stvarno zanima i kojima želite i možete nešto pokazati, prodati ili ih nagovoriti na nešto – to je vaš cilj, pa zbog toga radite na takav način, što bolje ciljano!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.