Ljeto savršeno za kampiranje

Ljeto samo što nije stiglo, a sa njime i još jedna sezona vremena kao stvorenog za kampiranje. Ako još niste upotpunili svoju opremu za kampiranje, krajnje je vrijeme da to učinite i priuštite si i ovo ljeto nezaboravna iskustva u prirodi uz koje pravo ljetno opuštanje može početi!

Nigdje bez šatora

Šator je najvažniji dio opreme za kampiranje, koji treba birati prema tome gdje i kada kampirate te s koliko ljudi planirate dijeliti šator. Ako kampirate često, trosezonski šator najisplativiji je, jer ćete ga moći koristiti i po hladnijem vremenu i jakoj kiši tijekom proljeća i jeseni. Četverosezonski šator najskuplji je i najteži, no može se koristiti i na hladnijim terenima te po zimi, no idete li na kampiranje samo ljeti, u predjele bez jakih kiša, nižih temperatura i jakog vjetra, ljetni je šator savršena opcija za vas!

Za ugodan sanKampiranje

Još jedan od osnovnih dodataka za kampiranje je i vreća za spavanje, koja se također dijeli na ljetne, trosezonske i četverosezonske opcije. Osim sezone, kod kupnje vreće za spavanje razmislite i o tome gdje planirate kampirati. Kampiranje u gorju nije isto kao i kampiranje na moru, jer su temperature niže, a vjetrovi dodatno mogu utjecati na osjećaj hladnoće. Zbog toga, kod kupnje vreće za spavanje radije birajte nešto topliju varijantu jer tijekom kampiranja lako možete otkopčati vreću za spavanje da se malo ohladite.

Pomno planirajte

Na kraju, imajte na umu i kako planirate ići na kampiranje. Ako je u pitanju planinarenje ili vožnja biciklom, onda birajte lakše varijante šatora, vreće za spavanje i ostalih dodataka, te iz prtljage izbacite sve osim najosnovnijih stvari. Vožnja ili planinarenje do mjesta kampiranja biti će tim teža, što teže bude vaša prtljaga. Ako pak na kampiranje idete autom, onda ne morate brinuti o težini vaše prtljage pa si možete dopustiti i male luksuza poput madraca na napuhavanje, većih šatora ili pak sklopivih stolica za kampiranje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.