Maske za ronjenje spremne za ljeto

Ronjenje je mnogima najdraža ljetna aktivnost – mir, tišina i spokoj mora spojeni sa zanimljivim i neuobičajenim morskim svijetom životinja pružaju mnoge prilike za istraživanje i zabavu. Planirate li ovo ljeto roniti, svakako vam treba najbolji prijatelj svakog ronioca, bez obzira na to radi li se o profesionalcu ili amateru – kvalitetna maska za ronjenje.

maska za ronjenje

Odaberite pravu masku

Tražite li masku za ronjenje, dvije su stvari na koje morate obratiti pozornost kako biste odabrali onu pravu. Prije svega, važno je da pronaðete masku koja dobro prianja vašem licu, kako biste izbjegli da se maska za ronjenje za vrijeme ronjenja ispuni vodom. Nadalje, ona mora biti udobna.

Maska za ronjenje trebala bi pokrivati područje oko očiju i nos te vas ni na jednom mjestu ne bi trebala pritiskati ili žuljati. Prije kupnje, masku za ronjenje svakako isprobajte – stavite ju na lice bez korištenja trake te zrak udahnite na nos (pazeći da ne udahnete prejako). Zatim lice okrenite prema dolje – ako maska ne padne s vašeg lica te ne propušta zrak, pronašli ste odgovarajući model.

Borba protiv magle

Ako ste ikada ronili, sigurno ste upoznati s vječnom borbom s maglom unutar maske za ronjenje. To je prava napast s kojom se ponekad naporno boriti – pogotovo ako nemate profesionalnu masku sa zaštitnim slojevima protiv magljenja. Ipak, postoje neki trikovi koji će vam pomoći ublažiti ovaj problem – prije svega, ohladite li masku u moru prije ronjenja, uvelike ćete ublažiti magljenje uzrokovano kondenzacijom.

Nadalje, neke maske na staklima takoðer imaju silikonsku zaštitu, koja pospješuje magljenje, pa ju je potrebno odstraniti. U trgovinama Hervis je takoðer moguće pronaći i mnoge sprejeve ili tekućine protiv magljenja, no ako ste samo ronilac-amater, možete se poslužiti i starim dobrim trikovima poput pranja stakala u pasti za zube. Imate li prava stakla na maski za ronjenje, magljenje možete spriječiti i tako da preko unutrašnje strane stakla prijeðete otvorenim plamenom upaljača te isperete garež sa stakala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.