Mnogi se počinju baviti biciklizmom zbog zdravlja

Biciklizam ima i odlične pozitivne učinke na zdravlje. Vožnja na biciklu preporučuje se svakome tko ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom. Redovitom vožnjom na biciklu, brže ćete trošiti kalorije, a istovremeno ćete se bolje osjećati. Važno je samo napomenuti da prilikom vožnje bicikla, potrebno je u tijelo unositi dosta tekućine. Zato svakako imajte uvijek uza sebe bocu s vodom.

Učinci na zdravlje i tijelo

Osobe koje se bave biciklizmom, osim odlične kondicije, stvaraju i određenu prevenciju od određenih bolesti. Primjerice, istraživanja su pokazala da žene koje barem tri puta tjedno voze bicikl, imaju za trećinu manji rizik od pojave raka dojke od onih žena koje ne voze bicikl. Isto tako, brojne osobe koje puno sjede često imaju problema s leđima. Vožnja na biciklu će pomoći u rješavanju tih problema, a redovita vožnja će takve probleme spriječiti u samom početku. Istraživanja su pokazala i da osobe koje se bave biciklizmom imaju 50% manje šanse od pojave infrakta.

Izbor bicikla

Planirate li se baviti biciklizmom, osnovni korak je kupovina bicikla. Bicikli se razlikuju ovisno o terenu na kojem ih planirate voziti. Isto tako, raspon cijena bicikala za određeni teren zna dosta varirati pa možete pronaći bicikle već od nekoliko stotina kuna, ali i one od nekoliko desetaka tisuća kuna. Ukoliko ste početnik, ne morate odmah gledati one najskuplje bicikle, već možete početi s nekim jeftinijim modelom. Puno skuplji bicikli namijenjeni su uglavnom profesionalcima i nema smisla kupovati takve bicikle ako ćete svega nekoliko puta tjedno odvoziti neke kratke dionice.

Biciklistički klubovi

Želite li postati diljem neke zajednice onih koji također vole biciklizam, možete se učlaniti u neki biciklistički klub. Učlanjenjem dobivate mnoge prednosti. Klubovi često organiziraju razne utrke, zajednička druženja, popuste pri kupnji biciklističke opreme u raznim trgovinama i slično. U svakom slučaju, bilo da trebate bilo kakvu pomoć, članovi takvih klubova su uvijek spremni pomoći.

https://www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Biciklizam/c/2_rad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.