Odaberite jedno od slovenskih skijališta i uživajte u skijanju

Mnogi su čuli lijepe stvari o Sloveniji, odnosno o Sloveniji kao odličnoj skijaškoj destinaciji. No, ako ju dosad niste posjetili, teško je odabrati idealno skijalište budući da svako skijališta ima jako bogatu ponudu.

Najpoznatija skijališta

Skijanje u Sloveniji moguće je na brojnim skijalištima koja se uglavnom razlikuju po broju uređenih staza te po dodatnoj ponudi. Lokacija vam ne bi smjela predstavljati veći problem, budući da je Slovenija površinom manja od nekih drugih skijaških destinacija te ćete brzo doći do svog odredišta.

Neka od najpoznatijih i najposjećenijih skijališta u Sloveniji su Mariborsko Pohorje, Vogel, Kranjska gora i Rogla. Ono što možete očekivati od svih ovih skijališta su odlično uređene skijaške staze prilagođene svim dobnim skupinama, bez obzira o razini znanja. Također, u sklopu skijališta moguće se upisati u skijaške škole u kojima možete naučiti osnove skijanja. Skijanje u Sloveniji mnogima je tako bilo prvi doticaj sa skijama, no zbog odličnih učitelja skijanja, brzo su naučili skijati.

Najam ili kupovina skijaške opreme

Za skijanje vam je potrebna određena skijaška oprema. Tu opremu možete sami kupiti ili je možete iznajmiti na svakom skijalištu. Oprema se iznajmljuje po danu pa stoga morate razmisliti je li vam isplativije opremu iznajmljivati ili je kupiti. Ako na skijanje u Sloveniji dolazite samo povremeno te kratko ostajete, onda iznajmljivanje opreme predstavlja dobar izbor. No, ako znate da ćete na skijanje odlaziti svake ili gotovo svake godine te ćete ostajati po nekoliko dana, onda vam je svakako isplativije kupiti opremu koju ćete uvijek nositi sa sobom.

Planiranje unaprijed

Ako je pala odluka da ćete svoj odmor od nekoliko dana provesti na skijanju u Sloveniji, svakako pokušajte što prije rezervirati smještaj. Smještajne jedinice, bilo da se radi o apartmanima ili hotelskim sobama, vrlo se brzo popunjavaju te ukoliko na vrijeme ne napravite rezervaciju, kasnije biste mogli imati problema s pronalaskom slobodnog smještaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.