Odaberite pravu veličinu za ugodnu vožnju

Kada se zaputite u trgovinu po novi ženski bicikl, postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pozornost. Ženski bicikli dijele se po svojoj namjeni. Tako ćete uglavnom imati izbor između cestovnih, gradskih i brdskih ženskih bicikala. Cestovni su namijenjeni dugim vožnjama isključivo po cesti, odnosno po ravnim terenima. Gradski su, kao što im i sam naziv kaže, namijenjeni vožnji po gradu te su mnogima idealan izbor. Brdski ženski bicikli namijenjeni su ženama koje vole često voziti po neravnim i teškim terenima. Nakon tog početnog odabira, vrlo je bitno da odaberete i ispravnu veličinu.

ženski bicikl za biciklizam sport

Veličine ženskih bicikala

Kao što je prilikom kupnje odjevnih predmeta ili obuće bitno da izaberete ispravnu veličinu, ista stvar je važna i kada su u pitanju ženski bicikli. No, u ovom slučaju je to još i bitnije. Jer upravo o odabiru ispravne veličine ovisi kasnija udobnost i cjelokupni doživljaj vožnje. Najvažniji podatak pri odabiru ispravne veličine ženskog bicikla je visina. Ovisno o visini, prodavač će vam preporučiti optimalnu veličinu bicikla. Imajte na umu da se te veličine razlikuju ovisno o vrsti bicikla, tako da je uvijek preporučljivo potražiti savjet prodavača. U gotovo svim trgovinama koje se bave prodajom bicikla, prodavači imaju tablice u kojima su navedene visine i optimalna pripadajuća veličina ženskog bicikla.

Prvi servis

Ženski bicikli koji se prodaju u trgovinama koje se ne bave isključivo prodajom bicikala, često nemaju odrađeni prvi servis. Riječ je o pregledu bicikla od strane stručne osobe koja garantira ispravnost bicikla. Svi ženski bicikli danas na tržištu posjeduju jamstvo od jedne do više godina. No, uvjet za jamstvo je kod mnogih odrađeni prvi servis. Stoga, ako ste kupili ženski bicikl u jednoj od takvih trgovina, provjerite uvjete jamstva i svakako odnesite bicikl u neku specijaliziranu radionicu da vam odrade taj prvi servis. Ako ste ga pak kupili u nekoj speecijaliziranoj trgovini s biciklima, oni će vam ga odraditi prije isporuke bicikla.

Provjerite ponudu ženskih bicikala u Hervisu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.