optimizacija za iztražilce i digitalni marketing

Optimizacija web stranica za prvo mjesto u Googlu

Želite, da vas ljudi pronađu? Mislite, da je potrebna samo jednostavna internet stranica i svoje ste napravili? Sve skupa i nije baš tako jednostavno. Kao prvo, potrebno je postaviti internet stranicu, kao drugo, ta stranica mora biti tehnički kvalitetno napravljena, kao treće, sadržaj na stranici mora biti optimiziran za tražilice i još uvijek jako dobar za sve one, koji će ga čitati – sve to je posao, kojemu možemo reći optimizacija web stranica. Neki taj posao rade sami, a opet oni, koji nemaju dovoljno znanja, trebaju neke agencije, koje će im sve to srediti.

Svi oni, koji su si poželjeli, da bih bili vidljivi na internetu, trebaju Internet stranicu – takvu stranicu danas mogu vam postaviti mnogi, pa neki čak i za jako male novce! Kad jednom odaberete nekoga, tko će vam to uraditi, potrebno je znati, dali će vam uraditi i osnovnu optimizaciju za web stranice – znači, da će napraviti friendly URL naslove, da će slike imati pravilno ime, da će biti upisani svi „meta podaci“ i naravno, da će se srediti sve ostale osnovne stvari, koje idu uz sve to! Kad jednom imate sređene svet te stvari, onda možete početi razmišljati o svemu drugome – na primjer o optimizaciji sadržaja na stranici.

Kad govorimo o tome, kako optimizirati sadržaj na internet stranici, onda je jako bitno, da te stvari radite pravilno – kao prvo, jako je bitno, da su naslovi sadržaja što zanimljivi i privlačniji. Kao drugo, jako je bitno, da se iza tih naslova krije relevantan sadržaj – znači, ako u naslovu spominjete automobile, neka i sadržaj govori o tome. Pored toga moraju automobili biti i u URL naslovu, birati se moraju prave ključne riječi, pravilno se zapisati imena slika, te mnogo toga drugoga. Ako ćete sve to kvalitetno srediti, možete računati, da će i Google u svemu tome vidjeti kvalitetu i postaviti vas visoko u tražilici – a ako tome neće biti tako, potrebno će biti još puno rada!

Više o tom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.