Pametno koristite svoj pametni sat

Pametni satovi sve se češće mogu pronaći na zapešćima mnogih ljudi, iako su prije nekoliko godina bili potpuno novi i tržištu nepoznat gadget. Proizvođača pametnih satova na tržištu danas ima mnogo te se oni međusobno mogu uvelike razlikovati u namjeni i cilju – stoga prije kupnje razmislite i istražite ponudu.

 

Različite vrste

Prije kupnje pametnog sata prije svega morate znati za što će vam on koristiti. Pametni satovi mogu biti ekstenzija mobilnog telefona, preko kojih možete razgovarati, slati poruke ili čak surfati internetom, ili vam mohu pomoći u praćenju dnevne aktivnosti, broja potrošnih kalorija i koraka koje ste napravili tijekom dana. Cijena ponajviše ovisi o njegovim mogućnostima – stoga trebate li samo mjerač otkucaja srca i pedometar nema smisla kupovati pametni sat koji omogućuje još mnoštvo primjena koje nikada nećete iskoristiti.

Trajanje baterije

Najbitniji dio pametnog sata je njegova baterija – kapacitet i vrsta baterije mogla bi na kraju odrediti vaše zadovoljstvo kupljenim modelom. Pametni satovi s jednokratnim baterijama koje se ne mogu puniti vjerojatno će često zahtijevati izmjenu baterije, što bi vas na kraju moglo koštati mnogo. Imate li tu opciju, obične baterije radije zamijenite onim punjivim, ili se pak odlučite za pametni sat s integriranom baterijom koja se može puniti. Potražite što veći kapacitet baterije, kako biste mogli što duže koristiti sat bez punjenja – to će biti jedna briga manje u vašem svakodnevnom životu.

Bitne sitnice

Provjerite pokazuje li vaš pametni sat vrijeme kada ga ne koristite, ako ga između ostalog želite koristiti i za praćenje vremena, jer nemaju svi modeli tu mogućnost. Obratite pozornost i na otpornost na vodu, jer bi izlaganje kiši ili pranju ruku moglo biti kobno ako pametan sat to nema. Vremenom, remen pametnog sata vjerojatno će se istrošiti, no većina pametnih satova nudi mogućnost izmjene remena, ali bitno je da odaberete odgovarajući remen s obzirom na tip pametnog sata koji imate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.