Perilice suđa vrijedan su pomoćnik u kuhinji

Osim ako niste zagriženi ljubitelj pranja posuđa, perilice suđa vjerojatno su već postale dio vaše kućne bijele tehnike. Ušteda novca i vremena samo je dodatan plus činjenici da smo uz perilicu suđa odriješeni tog često omraženog posla. Ako u svom životu još nemate perilicu suđa – ili svojom niste zadovoljni – evo nekoliko savjeta o tome na što pripaziti pri kupnji.

Kapacitet

Kapacitet perilice suđa mjeri se u broju kompleta posuđa koje ona može oprati odjednom – jedan komplet sadrži sve što je (u prosjeku) potrebno za serviranje i jelo za jednu osobu. Ovisno o veličini, perilice imaju kapacitet od 6 do 15 kompleta. Važno je da odaberete perilicu odgovarajućeg kapaciteta jer ako se perilica napuni prebrzo, morat će raditi češće, no ako je prevelika trebat će joj duže vrijeme da se napuni ili će raditi poluprazna, čime se nepotrebno troši struja i voda.

Pomivalni stroj

Podesivi pretinci

Iako se kapacitet perilice suđa mjeri u kompletima u koje se ne ubrajaju lonci i tave, i oni se mogu prati u njima. Ipak, imate li naviku često prati takve veće komade suđa, obratite pozornost na pretince. Pretinci u perilici suđa najčešće dolaze podešeni za odlaganje tanjura, čaša i manjih posuda, u koje je ponekad teško staviti veće lonce i tave. Zato potražite podesive pretince u kojima se odjeljci za tanjure mogu maknuti ili polegnuti, kako biste oslobodili prostor za ostalo posuđe.

Buka

Perilice suđa najčešće se nalaze u kuhinji, koja je često u srcu zajedničkog prostora. Stoga je važno posvetiti pažnju na razinu buke koju perilica proizvodi tijekom pranja, bez obzira običavate li je paliti po danu ili noći. Ako vam je razina buke bitan faktor, obratite pozornost na glasnoću, koja ne bi trebala prelaziti 55 decibela, ili pak pokušajte u svom domu pronaći mjesto na koje možete postaviti glasniji model kako vam perilica ne bi smetala dok radi.

Provjerite ponudo na stranici harveynorman.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.