Putovanje s električnim biciklom lako je i brzo

Putovanje u gradu to je teže što su uvjeti vani ljepši. Ako vas sunčane zrake pozivaju da izađete iz svoga auta, krajnje je vrijeme da pronađete novi način prijevoza i aktivirate svoje tijelo. Električni bicikl pomoći će vam da prijeđete veće udaljenosti, a istovremeno aktivirate svoje tijelo i više vremena provedete na zraku.

Električni bicikl sa malim točkovima.

Cesta, šuma ili oboje

Električni bicikli mogu se podijeliti u nekoliko skupina, no jedna od najvažnijih podjela svakako je ona prema prostoru na kojem se planirate voziti. Gradski električni bicikli savršeni su za vožnju po cesti i asfaltiranim putevima, a dolaze sa svom opremom pogodnom za vožnju po gradu. Brdski električni bicikli idealni su ako se morate voziti po raznim puteljcima i putevima u šumi i neasfaltiranom terenu, a omogućuju sigurnu vožnju čak i u teškim uvjetima. Cross bicikli pak nude spoj obje opcije, a sklopivi električni bicikli najbolja su opcija ako svoj bicikl želite moći lako ponijeti sa sobom.

Važne stavke

Osim podloge za vožnju, važno je provjeriti i još neke stavke na električnom biciklu – prije svega, važan je motor. Prema zakonima u Europi, električni bicikl koji se smije koristiti na cestama ne smiju imati motor jači od 250 W. Osim motora, obratite pozornost i na kapacitet baterije, jer vam jak motor ne znači ništa ako ga ne možete koristiti. Najbolja opcija su li-ion baterije, koje će povećati cijenu električnog bicikla, no nude najbolji omjer težine i kapaciteta.

Domet i oprema

Svaki će proizvođač uz informacije o motoru i kapacitetu baterije dati i podatak o dometu električnog bicikla. Ipak, taj podatak uzmite sa dozom opreza, jer stvarni domet vašeg električnog bicikla ovisi i o terenu po kojemu vozite, vašem stilu vožnje, težini vozača i tereta, vremenskim uvjetima, uzbrdici i mnoštvu drugih aspekata. Kao i kod drugih bicikala i kod električnih bicikala o modelu ovisi i koju ćete opremu dobiti, na primjer, blatobrane, svjetla, košaru i slično.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.