Šator je vaš dom u prirodi

Savršeno doba godine za kampiranje već je stiglo, pa je napokon vrijeme da iz spremišta izvučemo šatore i vreće za spavanje i krenemo u nove avanture. Ako nemate pogodan šator ili je vaš šator dao sve od sebe, sada je također savršen trenutak da se bacite u kupovinu i pronađete novi koji će za vrijeme kampiranja biti vaš dom u prirodi.

Osnovne informacije

Prije no što uopće krenete u potragu za šatorima, važno je da razmislite o nekoliko bitnih informacija. Prije svega, u koje doba godine planirate kampirati, gdje planirate kampirati i kako ćete do tamo doći te koliko će osoba najčešće spavati u vašem šatoru. Jednom kada znate odgovor na sva ova pitanja pronaći pravi šator biti će veoma jednostavno te ćete moći biti sigurni da ćete odabrati pravi šator za sebe!

Šator

Zaštićeni od svih nepogoda

Šatori su vaša zaštita od vanjskih prilika, pa je veoma važno da je šator koji ste odabrali dovoljno jak da izdrži uvjete u kojima se nalazite. Šatori se dijele na ljetne, trosezonske i četverosezonske, prema tome koliko su otporni na kišu, vjetar i niske temperature. Ipak, čak i ako planirate kampirati samo ljeti, vrstu šatora birajte i prema mjestu na kojemu planirate kampirati. Kampiranje ljeti u planinama ili pak uz more nije isto. Imajte na umu kako su šatori s većom zaštitom ipak nešto teži, što može biti faktor idete li na kampiranje biciklom ili pješke.

Mjesta za sve

Još jedan način za uštedu na količini tereta koji nosite jest i da odaberete manji šator. To se ne preporučuje, jer u šatoru osim vas i drugih ljudi mora biti mjesta i za sve vaše stvari – prtljagu, obuću, odjeću, hranu i slične sitnice. Stoga je uvijek dobro pratiti upute, a imate li za to mogućnost, uložite i u predšator, u kojemu ćete moći odložiti dio svojih stvari. Koji šator kupiti? Provjerite ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.