Slovenija je odabir mnogih kad je u pitanju skijanje

Skijanje je danas moguće u jako mnogo država koje imaju neke planine. U nekim državama je skijanje tek površna aktivnost, odnosno nje toliko popularno, dok je u nekim državama itekako razvijeno. Kada je riječ o Sloveniji, onda je negdje između. Nema kapaciteta kao neke druge, veće države, ali se on onoga što ima trudi napraviti što više. Upravo zato je skijanje u Sloveniji mnogima postalo sve zanimljivije.

Brojni skijaški centri

Slovenija je nešto manja država površinom, ali unatoč tome ima dosta planinskih masiva koje je iskoristila za skijanje. Tako se danas u brojnim skijaškim centrima može uživati u mnoštvu kilometara potpuno uređenih staza, ali isto tako se još uvijek mogu pronaći i neke neuređene staze koje cijene profesionalci i koji na taj način mogu izbjeći gužvu. Naravno, skijanje na takvim neuređenim stazama je opasnije i svatko to radi na vlastitu odgovornost.
Neki od popularnijih skijaških centara u Sloveniji su Rogla, Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje, Vogel i ostali. Svi nude prekrasne staze za skijaše s raznim skijaškim znanjem, a uglavnom se razlikuju po dodatnim sadržajima, kapacitetima smještaja i ostalom.

Odlična prometna povezanost

Još jedna stvar je vrlo bitna za one koji odlaze na skijanje u Sloveniji. Naime, svi skijaški centri su odlično prometno povezani s gradovima i ostatkom države. To znači da bez obzira iz kojeg pravca dolazili, jednostavno ćete stići do cilja. Najveći broj skijaša na skijanje u Sloveniji dolazi automobilom pa je vrlo bitno da pri tome nema problema. Do većine skijališta se može doći autom, što je karakteristika koju mnogi cijene. Vogel je jedno od rijetkih skijaliških centara kod kojeg ćete automobil morati ostaviti u podnožju planine te put dalje nastaviti stajaćom gondolom.

Ljepote okolice

Mnogi se odlučuju za skijanje u Sloveniji i zbog prekrasnog okruženja. Pogled na prekrasan okoliš nikoga neće ostaviti ravnodušnim te će pružiti i mogućnost odlaska na razne izlete. A čak i ako niste veliki ljubitelj izleta po prirodi, uvijek se možete odlučiti za izlet u neki bliži grad. Većina skijaških centara nalazi se u blizini nekog većeg grada gdje ćete pronaći jako mnogo zanimljivog sadržaja. Primjerice, Mariborsko Pohorje, kao jedno od popularnijih skijaških centara, vrlo je blizu Maribora. A Maribor pruža razne mogućnosti za zabavu.

Jednodnevno skijanje ili duži ostanak

Skijanje u Sloveniji odlična je opcija za one koji dolaze samo jedan dan na skijanje kao i za one koji će duže ostati. Skijaši iz susjednih država mogu relativno brzo stići do željenog skijališta te je stoga njima Slovenija odlična skijaška destinacija. A oni koji vole ipak nešto duže ostati na odmoru, imaju mogućnost odabira između različitih vrsta smještaja. Od onih nešto jeftinijih apartmana pa sve do luksuznih soba koje pruža boravak u hotelu. Opcije su stvarno mnogobrojne te stoga ne čudi kako je skijanje u Sloveniji svake godine u sve većem porastu. A Slovenija to itekako prati te se svake godine trudi ponuditi još više skijašima. Tako se otvaraju i nove skijaške staze, novi smještajni kapaciteti te razni novi dodatni sadržaji koji će privući još više gostiju.

Cijenom još uvijek pristupačna

Ono što Sloveniju još uvijek stavlja ispred nekih drugih skijaških destinacija su i pristupačnije cijene. Slovenija tako još uvijek nudi nešto niže cijene od drugih destinacija. A to se očituje u cijenama smještaja, dodatnih usluga kao i svega vezanog uz skijanje. Tako ćete skijaške karte i najam skijaške opreme u Sloveniji i slovenskim skijalištima platiti manje nego u, primjerice, Austriji ili Švicarskoj. Ista stvar je i s cijenama smještaja. Slovenija nudi više različitih mogućnosti smještaja, od nešto skupljih hotelskih aranžmana pa do vrlo pristupačnih apartamana. A i jedno i drugo je još uvijek nešto jefitnije nego drugdje.

Pročitajte više o skijanju na Rogli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.