Slovenija nudi veliki izbor skijališta

Skijanje je jedna od stvari koju prakticira sve više ljudi. Mnogi koji su se jednom okušali u skijanju, zavole ga toliko da odmah planiraju skijaški odmor već sljedeće godine. Skijanje u Sloveniji vrlo je popularno, pogotovo među skijašima iz Hrvatske jer već nakon nekoliko sati vožnje automobilom mogu biti u jednom od skijališta. A količina odlično opremljenih skijališta za jednu od manjih zemalja poput Slovenije je vrlo impresivna.

Rogla

Za sve koji prvi put planiraju skijanje u Sloveniji, Rogla često predstavlja jednu od prvih destinacija za odabir. Mnogima je prvi izbor zbog lakoće dolaska, odnosno do samog vrha i ulaza je moguće doći automobilom. Osim samih skijaških mogućnosti, u sklopu ovog centra nude se i razne wellness usluge pa tijekom dana možete uživati na snijegu, a navečer se opustiti u toplini neke saune.
Ima mnoštvo uređenih staza koje se lako obilaze pomoću čak 11 žičara. Za najmlađe se tu nalazi zabavni park te skijaški vrtić.

Vogel

Vogel se nalazi unutar nacionalnog parka Triglav na nadmorskoj visini između 1500 m i 1800 m. Ima 19km uređenih skijaških staza. Do ovog skijališta nije moguće doći automobilom, već se do nje dolazi stajaćom gondolom iz mjesta Ukanc. Smještaj je moguć u hotelu koji se nalazi uz samo skijalište.

Kranjska Gora

Ovaj skijaški centar nalazi se na nadmorskoj visini između 800 m i 1215 m. Nudi oko 20 km uređenih skijaških staza. Kranjska Gora poznate je i po održavanju svjetskog kupa u skijanju kao i po održavanju natjecanja u skijaškim skokovima.

Golte

Golte postaje sve popularnije skijaško odredište jer osim lijepih staza nudi i razne druge sadržaje poput skijaške škole, wellness centra, brojnih ugostiteljskih objekata i ostalog. Ima 12 km uređenih staza i smješteno je na nadmorskoj visini između 1100 m i 1600 m. Golte je vrlo popularno odredište za skijanje u Sloveniji među Hrvatima zbog blizine.

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.