Slovenija – skijaški raj

Slovenija je destinacija koju bi svaki skijaš mogao poželjeti. Zbog velikog broja skijališta na različitim lokacijama, rasprostranjenih na malenim udaljenostima, veliki je izbor za skijanje u Sloveniji . Svako skijalište, ovisno o njegovoj veličini, ima različite staze, ali sve su lijepo uređene i prilagođene posjetiteljima. One se razlikuju po težini pa bi svatko, bez obzira radi li se o profesionalnom skijašu ili tek početniku, mogao naći za sebe stazu koju sa užitkom može savladati. Upravo ta raznolikost i velik izbor privlači goste i drži ih motiviranima ne samo da daju sve od sebe i napreduju kao skijaši, već da se i svake skijaške sezone uporno vraćaju na skijanje u Sloveniji.

Korisne informacije

Ako ste skijaš početnik, Slovenija nudi odlične skijaške škole sa vrhunskim učiteljima. Skijaške škole sastavni su dio skijaških centara koje početnike mogu naučiti osnovama i osnažiti ih za daljne napredovanje. Učitelji skijanja prvo naprave procjenu vaših sposobnosti i iskustva te se prema tome dalje sastavljaju grupe. Kao dio skijaških centara nalazi se i prostor za najam skijaške opreme različitih marki i karakteristika.

Ako već znate nešto o skijanju, a opet niste potpuno samouvjereni, bitno je odabrati manje zahtjevnu stazu te na taj način napredovati polako, ali sigurno. Na raspolaganju vam je uvijek spasilačka služba te medicinska pomoć u slučaju kakve nezgode, ali prvenstveno je na vama da napravite sve što je potrebno kako do nezgode ne bi došlo. Slovenska skijališta uglavnom su namijenjena početnicima do srednje naprednim skijašima.

Kako bi vam skijanje u Sloveniji bilo što ugodnije, na vrijeme kupite svoju skijašku kartu s kojom stječete pravo na korištenje skijaških staza. Vrsta te skijaške karte ovisi o samom skijalištu, ali uglavnom se nudi opcija kupnje skijaške karte za nekoliko sati te dnevne i višednevne karte.

Ako ste odsjeli u nekom od hotela, raspitajte se o kombinaciji kupnje skijaške karte i samog smještaja. Na taj način možete uštedjeti, a poslije skijanja možete iskoristiti opciju wellness centra, sauna i masaža kao dio usluge koje nudi vaš hotel.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.