Arhiva oznaka: cipele

Razne mogućnosti online kupovine cipela

Odlučili ste se kupiti nove cipele. Pregledali ste brojne lokalne trgovine u potrazi za idealnim modelom, ali bezuspješno. A jeste li pogledali što se nudi na Internetu, odnosno cipele online? Možda upravo tamo pronađete ono što tražite. Postoji nekoliko načina kupovina cipela online.

Kupnja u specijaliziranoj internetskoj trgovini

Mnogi proizvođači cipela shvatili su važnost Interneta pa na svojim internetskim stranicama nude svoje specijalizirane trgovine u kojima se vrlo jednostavno mogu kupiti cipele online. Često su u takvim internetskim trgovinama cijene i nešto niže nego u onim lokalnim.

Cipele online

Kupnja u klasičnim internetskim trgovinama

Isto kao što postoje lokalne trgovine koje nude cipele različitih proizvođača, postoje i slične internetske trgovine. U njima se mogu kupiti različiti modela cipela, brojnih proizvođača i s velikim rasponom cijena. U takvim trgovinama bi svaki kupac trebao lako pronaći idealni model koji mu po svemu odgovara.

Kupnja putem internetskih oglasnika

Postoji još jedan popularan način za kupnju cipela online, a to su internetski oglasnici. To su mjesta na kojima ljudi mogu postaviti oglase i jednostavno drugima prodati cipele i druge komade odjeće i obuće. U oglasima je navedeno radi li se o potpuno novim, nenošenim cipelama ili je pak riječ o onima koje više nisu nove. Naravno, o tome ovisi i krajnja konačna cijena. Pa ako ste poželjeli kupiti nove cipele, a privukla vas je niska cijena u oglasniku, dobro provjerite je li stvarno riječ o potpuno novim cipelama.

Mnogi danas kupuju isključivo cipele online jer na taj način štede svoje vrijeme i novac. Ne moraju gubiti vrijeme na obilazak lokalnih trgovina, a nerijetko je i cijena cipela nešto niža kada se kupuju putem Interneta. Jedini nedostatak ovakvog načina kupnje je što ih ne možete isprobati na licu mjesta i što ćete ipak morati pričekati nekoliko dana dok vam ne stignu na vašu kućnu adresu. Provjerite ponudu u online Hervis trgovini.

Cipele online velik su izvor zarade

Cipele se odnose na komade materijala koji su namijenjeni stopalima i čija je glavna svrha zaštita stopala od opasnosti iz okoliša koje se mogu odnositi na neprikladnu površinu terena ili ekstremne vremenske uvjete. Glavna im je svrha, dakle, zaštita od ozljeda, ali i olakšavanje kretanja. Isto tako, cipele se koriste u modne svrhe ili kao ukras i dodatak stilu pojedinca koji vrlo često determinira društveni položaj osobe koja ih nosi te njegov status, interese i slično. Za dodatnu udobnost nose se i čarape između same cipele i stopala.

Moderno doba donijelo nam je mnoge inovacije pa se danas, osim u mnogobrojim buticima, mogu kupiti i cipele online, otvarajući asortiman još širem spektru kupaca, brišući na taj način granice i valute koje se koriste za plaćanje.

Cipele online

Online kupnja cipela predstavlja novu kulturološku pojavu

Kada su cipele u pitanju, različite kulture imaju svoja različita pravila za nošenje. To podrazumjeva da u nekim situacijama nošenje cipela nije dopušteno, kako zbog same higijene, tako i zbog simbolične poruke koju nose. Tako je, na primjer, u nekim vjerskim institucijama potpuno zabranjeno nositi cipele, u znak poštovanja, a u nekim kulturama znak je kulture i poštovanja prema domaćinu izuti cipele na ulazu u osobni prostor.

Cipele često i razdvajaju samo društvo na slojeve. Dok neki mogu posjedovati veliki broj cipela i kupovati ih, čak i kupovati cipele online, plaćajući bankovnim karticama, neki su previše siromašni da si kupe i jedan par i pruže si osnovnu zaštitu. Ovo je također slučaj za različite dijelove svijeta.

Cipele online koje se prodaju donose veliku zaradu različitim korporacijama te su zahtjevi postali toliko veliki da se cipele prodaju bez obzira na materijal i kvalitetu izrade. Stoga je prodaja cipela online postala prednost, ali i opasnost, jer kada kupimo cipele online, nismo u mogućnosti provjeriti o kakvoj se kvaliteti radi te da li nam one uistinu odgovaraju.

Cipele – nezamjenjivi dio današnjice

Teško je zamisliti da se nekada u prošlosti nisu nosile cipele. Bez obzira na vremenske prilike ili na teren, hodalo se bosih stopala. Pretpostavlja se da je do razvoja prvih cipela došlo jer se razvila potreba za zaštitom te zbog topline. One prve cipele radile su se od životinjskih materijala i bile su u obliku sandala. Prvi njihov trag pronađen je u Americi prije 10 000 godina. Ali i tada njihovo nošenje nije bilo svakodnevno već samo kada je za to bila potreba.
Danas je nezamislivo, osim u iznimnim slučajevima, da su nam stopala bosa te da takvi hodamo.
Ne samo to, već je izbor cipela i obuće različitih stilova i namjena toliko velik da razlog nedostatka cipela može biti samo veliko siromaštvo ili pak vjerski razlozi.

Veliki izbor za svakoga

Cipele se na današnjem tržištu mogu pronaći u različitim vrstama i stilovima te izrađene od različitih materijala. Sama kvaliteta izrade te materijali jako se razlikuju te je bitno naći za sebe one cipele koje nam odgovaraju. U kategoriju cipela spada sportska obuća, različite čižme te otvorena obuća. Žene imaju nešto veći izbor jer biraju dizajn, visoku ili nisku petu te sam stil u skladu s odjećom koju nose. Muškarci biraju između klasičnog, sportskog ili casual stila. Tu su i cipele za djecu, koja također mogu birati između više stilova i namjena.

Tržište nije stalo samo na raznolikosti pri odabiru cipela, već postoje i razni dodaci koji ih mogu poboljšati. Tako će vam pri kupnji cipela prodavači često ponuditi i različite uloške za cipele te sprejeve za održavanje kupljenih cipela. Ulošci se posebno preporučuju kada je u pitanju srednja i mala kvaliteta materijala korištenih pri izradi cipela kako bi se stopalo manje znojilo te kako bi cipela bila udobnija. Mnogi pojedinci trpe neudobnost stopala u cipelama te na taj način narušavaju kvalitetu svog života i dugoročno, svoje zdravlje.

Trendovi vezani uz cipele se stalno mijenjaju

Bez obzira o kojoj prigodi se radi, trebat će vam dvije stvari, odjeća i obuća. Postoje razni odjevni komadi odjeće za muškarce i žene, no kada je riječ o obući, vjerojatno će i jedni drugi posegnuti za istim komadom obuće. A to su cipele.

Cipele za sve prigode i spolove

Ono po čemu su cipele karakteristične je da ih podjednako nose i muškarci i žene. A zbog ogromnog asortimana, i jedni i drugi će pronaći idealan model ovisno o kojoj se prigodi radi. Kada je riječ o ženskim cipelama te ako su namijenjene za neki elegantni događaj, vrlo česti odabir su cipele na petu. Visina peta se razlikuje i ponekad je ta peta vrlo visoka te ženama nije niti jednostavno hodati u njima. Ali, zbog elegancije i lijepog izgleda, žene ponekad i trpe određenu bol. Za toplo vrijeme, dostupno je jako mnogo vrlo prozračnih modela cipela. Takve cipele su izrađene od lakih materijala kako bi se noge u njima što manje znojile.

Kada je riječ o muškim cipelama, situacija je ipak nešto drugačija. Kada je potrebna doza elegencije, muškarci uglavnom posežu za crnim, sjajnim, kožnim cipelama. Takve cipele se odlično slažu s raznim odjevnim predmetima tako da će na kraju ukupna kombinacija biti zadovoljavajuća. Za svakodnevno nošenje, u modi su cipele nešto veselijih boja, koje pomalo podsjećaju na tenisice.

Cipele se danas koriste u mnogo različitih prigoda. Koriste se za vesele prigode, kao što su svadbe, rođendani, izlasci u klubove i slično. No, isto tako, cipele se nose i za vrijeme tužnih prigoda, kao što su sprovodi. Danas gotovo svatko u svom ormaru ima bar jedan ili više pari cipela, one su postale gotovo obavezni komad obuće. A upravo zbog toga je na tržištu dostupno jako mnogo različitih komada cipela, za sve prigode i za sve spolove.

hervis.hr/store/Campaign/Sva-obu%C4%87a/Obu%C4%87a/c/1_schuhe

Crocs obuća se proizvodi u 7 država svijeta

Danas u svijetu postoje određeni brendovi obuće koji su itekako poznati po određenim vrstama obuće. Primjerice, na sam spomen brendova kao što su Nike, Adidas, Reebok i slični, vjerojatno ćete odmah pomisliti na tenisice. A kada je je riječ o nešto drugačijoj vrsti obuće, poput sandali, klompi i sličnog, onda se uz njih često spominje riječ Crocs.

Kvaliteta prije svega

Obuća koja izlazi iz tvornice Crocs prije svega je poznata po svojoj kvaliteti. Svi njihovi proizvodi rade se od posebne pjene koja je poznata po svojoj izdržljivosti. Budući da je ova obuća itekako popularna diljem svijeta, onda ne čudi činjenica da se njihova obuća proizvodi u čak 7 država u svijetu. Crocs tvornice tako ima u SAD-u, Meksiku, Kanadi, Rumunjskoj, Kini, Italiji i Bosni. Ono što je potrebno naglasiti je da je kvaliteta njihove obuće ista, bez obzira u kojoj tvornica je izrađena.

Dugotrajnost

Još jedna izvrsna odlika Crocs obuće je njihova dugotrajnost. Zbog materijala od kojih su izrađene, možete očekivati da će vam trajati vrlo dugo. Njihova cijena je možda nešto veća od sličnih komada obuće, ali to će vam nadokanaditi dugim vijekom trajanja.

Raznovrsnost boja

Kada je riječ o raznovrsnosti boja, Crocs je ovdje daleko bez premca. Gotovo svi njihovi modeli dostupni su u velikom asortimanu različitih boja koje možete izabrati. Bez obzira radi li se o Crocs obući za žene, muškarce ili djecu, svaki model dostupan je u nekoliko različitih boja. Naravno, oni najpopularniji modeli dostupni su u vrlo mnogo različitih boja, dok su neki manje popularni dostupni u tek nekoliko boja. Neke trgovine tako imaju svega nekoliko boja na izbor zbog nedostatka prostora, dok ćete u nekim trgovinama pronaći jako veliki izbor. Sve modele i boje koje Crocs ima u svojoj ponudi možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

https://www.tenisice.hr/

Pripazite prilikom kupovanja cipela online

Cipele spadaju u obuću koju podjednako vole i žene i muškarci. Stoga i ne čudi što se danas mogu kupiti i cipele online. Mnoge internetske trgovine nude veliki izbor različitih modela, od cipela za svečane prigode pa da onih za svakodnevno nošenje.
Cipele online mogu se kupiti putem internetskih trgovina poznatih modnih marki ili putem internetskih trgovina specijaliziranih za prodaju cipela različitih modnih marki.

Oprez prilikom kupnje

Kada se kupuju cipele online, treba biti oprezan. Internetski prostor je pun onih koji pokušavaju zaraditi novac na lakovjernim kupcima. Prije svega, nemojte kupovati cipele online u nekim neprovjerenim trgovinama koje su se tek nedavno pojavile na tržištu. Ako vam se baš sviđa ponuda neke takve trgovine, prije kupnje pokušajte napraviti pretragu na Internetu vezanu za tu trgovinu. Često ćete tako naići na razne komentare po društvenim mrežama, forumima ili blogovima vezano za ugodna ili neugodna iskustva s određenom trgovinom. Naravno, to se ponekad može zloupotrijebiti pa kada vidite pozitivne komentare neke osobe koja sa upravo registrirala na neki forum i nahvalila određenu trgovinu, budite na oprezu jer se iza toga možda krije baš ta trgovina.

Isto tako, pripazite prilikom kupnje da se radi o kupovini isključivo originalne robu. Postoje internetske trgovine koje prodaju falsifikate, odnosno kopiju cipela poznatih proizvođača. Najčešće se tu radi o vrlo niskim cijenama u odnosu na cijene originalnih cipele koje privuku kupca. Posebno je riskantna kupovina takvih cipela putem internetske trgovine iz inozemstva. Ukoliko roba završi na carini i carinici utvrde da se radi o falsifikatima, ne samo da ćete ostati bez tih cipela, već ćete morati platiti i kaznu. Zato se bolje odlučiti za popularne, renomirane trgovine za koje ćete biti sigurni da ćete dobiti ono što ste platili. Cijena će vjerojatno biti nešto viša nego u drugim trgovinama, ali dobiti ćete cipele koje stvarno vrijede onoliko koliko ste ih platili.