Arhiva oznaka: crocs

Crocs japanke su stekle gotovo kultni status

Ljeti, ili u vrijeme kada je vani dosta toplo, mnogi vole svoju inače omiljenu obuću, poput tenisica, zamijeniti nekim laganijim, prozračnijim komadima obuće. Neki tako obožavaju razne sandale, no mnogima su upravo japanke omiljena obuća u to vrijeme. Izbor u trgovinama je stvarno vrlo širok i mogu se pronaći japanke svih mogućih boja, dizajna i uzoraka. Proizvođača koji proizvode japanke danas ima jako mnogo i upravo to je razlog što je izbor u trgovinama danas toliko velik. No, određeni broj kupaca često ostaje vjeren jednom proizvođaču i kupuje uvijek njegove proizvode. Jedan od takvih omiljenih proizvođača je i Crocs i zato se Crocs japanke za vrijeme ljeta mogu vidjeti na nogama mnogih.

Crocs japanke su mnogima najdraži komad obuće

Crocs japanke izrazito su popularne diljem svijeta. Prodaju se u raznim trgovinama s obućom, a u ponekim državama mogu se pronaći i u trgovinama koje prodaju isključivo Crocs proizvode. Teško je objasniti zašto su baš Crocs japanke toliko popularne. Kada bismo pitali one koji ih nose zašto su se odlučili baš za njih, vjerojatno bi bilo više različitih odgovora. Neki bi vjerojatno rekli da im se sviđa njihov dizajn. Dolaze u više različitih boja i s mnoštvom različitih uzoraka. Upravo zbog te raznolikosti, mogu se odabrati neki decentniji i elegantniji modeli, ali i nešto živahniji modeli. Za ove prve modele često se odlučuju nešto stariji, dok će mlađa populacija često odabrati ove druge, nešto šarenije modele s kojima neće ostati nezamijećeni.

Oni drugi, kojima izgled nije najbitniji, će kao razlog što su kupili upravo Crocs japanke izdvojiti njihovu kvalitetu. Iako je kvalitetu teško uočiti na prvi pogled, već i nakon što se prvi put stave na noge, osjeća se njihova mekoća i može se uočiti čvrstoća izrade. A upravo tu kvalitetu potvrđuju oni koji se redovito odlučuju za Crocs japanke.

https://www.tenisice.hr/Crocs/

Ono po ćemu su Crocs japanke također poznate su i njihova limitirana izdanja


Najpoznatiji modeli Crocs japanki tako su dostupni u više od 20 boja

Obuće japanke – Raznolikost modela i limitiranih izdanja

Tržište s obućom je raznovrsnije nego ikad prije. Kada je riječ o obući za ljetno doba, mnogima su omiljeni komad obuće japanke. Vole ih nositi muškarci i žene podjednako. Nerijetko ćete u ljetnim mjesecima po gradu vidjeti posebne štandove koji prodaju samo japanke. A kada se radi o omiljenom brendu, mnogi će se složiti da su to upravo Crocs japanke i prilikom svake nove kupnje će posegnuti upravo za njima.

više: https://www.tenisice.hr/Crocs/

Raznolikost modela

Crocs japanke krasi vrlo atraktivan dizajn koji će mnoge zainteresirati na prvi pogled. No, iza toga se krije i puno više toga. Crocs japanke nisu samo zanimljive zbog svog izgleda, već su i izrazito udobne zbog posebnog materijala od kojeg su izrađene.

Ono po ćemu su Crocs japanke također poznate su i njihova limitirana izdanja

Najpoznatiji modeli Crocs japanki tako su dostupni u više od 20 boja

Najpoznatiji modeli Crocs japanki tako su dostupni u više od 20 boja, a oni manje popularni u svega nekoliko boja. Uz sve to, moći ćete odabrati i razne veličine. Dostupne su čak i veličine za djecu jer ih djeca također rado nose. Modeli namijenjeni djeci su uglavnom puno šareniji i veseliji i često su oslikani raznim motivima iz crtića, filmova i sličnog.

Limitirana izdanja Crocs

Ono po ćemu su Crocs japanke također poznate su i njihova limitirana izdanja. Riječ je o posebnim kolekcijama koje izlaze periodično tijekom godine. Ta izdanja često su vezana uz neki konkretan događaj. Primjerice, kada je riječ o dječjim modelima, kada se u kinu pojavi neki popularan crtić, tvrtka Crocs će na tržište pustiti limitiranu kolekciju s motivima iz tog crtića. Ta kolekcija će na tržištu biti određeno vrijeme i nakon toga će je povući. No, na tržištu će biti dovoljno dugo da je stignete nabaviti, odnosno biti će cijelo vrijeme koliko će trajati zanimanje za taj crtić. Takva praksa se pokazala kao odličnim poslovnim potezom i stoga i ne čudi kako takvih limitiranih izdanja ima iz godine u godinu sve više.

Crocs – kratko poslovanje, veliki rezultati

Tržište obuće je danas dosta zasićeno. Postoje mnoge tvrtke koje su već jako dugo aktivne na tom području, a postoje i neke manje tvrtke koje tek pokušavaju naći svoje mjesto pod suncem. Nažalost, u pokušaju da se nametnu na tom konkurentnom tržištu i da nađu put do kupaca, mnoge tvrtke nisu uspjele i morale su prekinuti proizvodnju i prodaju. Na sreću, Crocs nije jedna od takvih tvrtki. Svojim zanimljivim pristupom i visokokvalitetnom obućom, uspjela je u relativno kratkom vremenskom roku se pozicionirati na tržištu obuće i steći mnoštvo zadovoljnih kupaca. A ono što je najbitnije, nije riječ o jednokratnim kupcima, već u većini slučajeva kupcima koji će redovito kupovati njihove proizvode.

Nastanak tvrtke

Pogledamo li malo u prošlost, vidljivo je da je tvrtka započela s radom 2002.g. te da je u vrlo kratkom vremenu stvorila zapanjujuće rezultate. Osnivači tvrtke su Lyndon Hanson, Scott Seamans i George Boedecker, Jr. Njihova osnovna ideja prilikom osnivanja tvrtke je bila stvoriti nešto drugačiju obuću od one koja je do tada bila dostupna na tržištu, odnosno htjeli su stvoriti vrlo kvalitetne komade obuće. A prvenstvena namjena te obuće trebala je biti za boravak na brodu. Kao bazu za stvaranje takve obuće su koristili posebnu pjenu koju je proizvodila tvrtka Foam Creations.

Razvoj tvrtke

Prvi model Crocs obuće su predstavili iste te godine na brodskom sajmu u Floridi. Taj model su nazvali “Beach” i zbog straha od neuspjeha proizveli su samo 200 pari. No, sve je vrlo brzo planulo i osnivači ove tvrtke su shvatili da su na pragu nečeg uspješnog te su nastavili s radom. Budući da se pjena koju su koristili pokazala kao pun pogodak, sljedeći potez tvrtke Crocs je bio kupovina tvrtke Foam Creations kako bi mogli u potpunosti iskoristiti potencijal ove pjene. Sljedeći veći korak ove tvrtke se dogodio 2007.g. kada su zatražili registraciju svog imena i logotipa. Razlog za to je bio što se sve više proizvođača odlučilo na izradu replika njihovih proizvoda. Neki proizvođači su prodavali replike pod nekim svojim imenom, a neki su išli toliko daleko da su prodavali replike s Crocs natpisom. Naravno, kvaliteta takvih replika nije ni pribiližno bila slična originalnim Crocs proizvodima jer se nije izrađivala od te posebne gume. Mnogi kupci su se žalili tvrki Crocs zbog toga, ne znajući da su prevareni i da su kupili repliku. Nakon što je Crocs zaštitio svoje proizvode, mogao je tužiti proizvođače koji su se odlučili na izradu replika.

Akvizicije tvrtki

Još jedna stvar karakteristična za tvrtku Crocs je i akvizicija drugih tvrtki. Nakon što je počeo s akvizicijom tvrtke Foam Creations, što se pokazalo kao odličan potez, Crocs je tražio nove, zanimljive tvrtke koje bi mogao kupiti te time unaprijediti svoje poslovanje. Jedna od uspješnih akvizicija dogodila se 2006.g., kada je Crocs kupio tvrtku Jibbitz. To je bila tvrtka koja se bavila proizvodnjom raznih malih dodataka. Tvrtka Crocs je procijenila da bi im njihovi dodaci mogli odlično pristajati na obuću. I imali su potpuno pravo. Tako su brojni modeli koji su kasnije izašli iz Crocsove tvornice imali na sebi razne zanimljive dodatke. Ostale tvrtke koje su se našle na meti Crocsa i koje su uspješno kupili su Ocean Minded, Tidal Trade, Bite Footwear, itd.Sve te tvrtke imale su neke zanimljive proizvode za koje je Crocs smatrao da bi im mogli pomoći u razvoju njihova poslovanja. I zasigurno nisu pogriješili jer Crocs inače ne bi bio tamo gdje je danas.

No, stvari nisu uvijek išle u pravom smjeru kada su bile u pitanju akvizicije pa se tvrtka Crocs relativno brzo rješavala loših akvizicija. Primjerice, tvrtku Fury Inc. su prodali svega dvije godine nakon što su je kupili.

Više na https://www.tenisice.hr/Crocs/

Crocs obuća se proizvodi u 7 država svijeta

Danas u svijetu postoje određeni brendovi obuće koji su itekako poznati po određenim vrstama obuće. Primjerice, na sam spomen brendova kao što su Nike, Adidas, Reebok i slični, vjerojatno ćete odmah pomisliti na tenisice. A kada je je riječ o nešto drugačijoj vrsti obuće, poput sandali, klompi i sličnog, onda se uz njih često spominje riječ Crocs.

Kvaliteta prije svega

Obuća koja izlazi iz tvornice Crocs prije svega je poznata po svojoj kvaliteti. Svi njihovi proizvodi rade se od posebne pjene koja je poznata po svojoj izdržljivosti. Budući da je ova obuća itekako popularna diljem svijeta, onda ne čudi činjenica da se njihova obuća proizvodi u čak 7 država u svijetu. Crocs tvornice tako ima u SAD-u, Meksiku, Kanadi, Rumunjskoj, Kini, Italiji i Bosni. Ono što je potrebno naglasiti je da je kvaliteta njihove obuće ista, bez obzira u kojoj tvornica je izrađena.

Dugotrajnost

Još jedna izvrsna odlika Crocs obuće je njihova dugotrajnost. Zbog materijala od kojih su izrađene, možete očekivati da će vam trajati vrlo dugo. Njihova cijena je možda nešto veća od sličnih komada obuće, ali to će vam nadokanaditi dugim vijekom trajanja.

Raznovrsnost boja

Kada je riječ o raznovrsnosti boja, Crocs je ovdje daleko bez premca. Gotovo svi njihovi modeli dostupni su u velikom asortimanu različitih boja koje možete izabrati. Bez obzira radi li se o Crocs obući za žene, muškarce ili djecu, svaki model dostupan je u nekoliko različitih boja. Naravno, oni najpopularniji modeli dostupni su u vrlo mnogo različitih boja, dok su neki manje popularni dostupni u tek nekoliko boja. Neke trgovine tako imaju svega nekoliko boja na izbor zbog nedostatka prostora, dok ćete u nekim trgovinama pronaći jako veliki izbor. Sve modele i boje koje Crocs ima u svojoj ponudi možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

https://www.tenisice.hr/