Arhiva oznaka: helly hansen

Helly Hansen je sinonim za kvalitetu

Tvrtka Helly Hansen ima vrlo prepoznatljiv logo. Izgleda kao dva slova H, jedno pored drugog te iako možda nikada niste kupili ni jedan njihov proizvod, zasigurno ste se susreli s tom tvrtkom i njihovim proizvodima. Kada su počeli s proizvodnjom, krenuli su sa tek par komada odjeće. Njihova kvaliteta vrlo je brzo propoznata te su nakon toga uslijedili mnogi drugi proizvodi, odjeća i obuća te razni dodaci koji su slijedili postavljeni standard kvalitete, pouzdanosti i sigurnosti.

Proizvodi koje Helly Hansen nudi kupcima

Neki od prvih proizvoda koje je ova tvrtka proizvela bile su jakne i hlače za vrlo zahtjevne vremenske uvjete. Materijal od kojih su ti komadi odjeće izrađeni su nepropusni, topli i jako velike izdržljivosti. On se namaće u lanenom ulju te zbog toga poprima izuzetna vodonepropusna svojstva.

Drugi proizvodi koji imaju Helly Hansen odlike kvalitete su izuzetno posebni komadi obuće, kako za sportaše, tako i za svakodnevno nošenje. Prvi par obuće bio je namijenjen jedriličarima sa posebno prijanjajućim đonom i nepropusnim materijalom kako bi bili sigurni na svojim jedrilicama. Zaista, dobra kvaliteta i pouzdanost njihovih proizvoda odjeknula je među sportašima što je ovoj tvrtki pomoglo da se širi, kao i da proširi svoj asortiman proizvoda.Tako su lansirali i svoju liniju donjeg rublja koja je također postala vrlo popularna. Proizvode i razne dodatke, poput čarapa, kapa, rukavica, itd.

Svi ovi proizvodi mogu se pronaći u mnogim trgovinama sportske opreme, ali i putem Interneta. Kupnja putem Interneta ima jednu veliku prednost, a to je da tamo možete pronaći sve modele u ponudi, što često nije slučaj u trgovinama. Tvrtka Helly Hansen također ima svoje specijalizirane trgovine gdje se mogu pronaći isključivo njihovi proizvodi. Takve specijalizirane trgovine uglavnom imaju veći izbor i nešto niže cijene pa bi bilo dobro da takvu trgovinu potražite i u svom gradu.

Pogledajte našu ponudu na Tenisice.hr.

Helly Hansen je vrlo cijenjeno ime u svijetu odjeće

Danas u svijetu ima jako mnogo proizvođača odjeće i obuće. Neki su se s vremenom istaknuli svojom iznimnom kvalitetom, neki s prepoznatljivim i i inovativnim dizajnom. Jedna od tvrtki koja se gotovo uvijek spominje u kontekstu vrlo uspješnog brenda je i Helly Hansen.

Povijest

Tvrtka je nastala u Norveškoj i osnovali su je Helly Hansen i njegova žena Margrethe davne 1877.g. Helly Hansen bio je kapetan broda i u to doba uvjeti na moru bili su vrlo teški i nije bilo dobre odjeće koja bi ljude propisno mogla zaštititi od velikih udara vjetra i kiše. Helly Hansen i njegova žena krenuli su s istraživanjem materijala koji bi bilo pogodni za takve ekstremne vremenske uvjete i došli do zadovoljavajućeg rješenja. Naime, otkrili su da namakanjem grube tkanine u lanenom ulju, tkanina poprima odlična vodootprona svojstva, a u isto vrijeme postane dovoljno mekana za izradu kvalitetne odjeće. Na temelju toga nastale su prve jakne i hlače koje su bile odlično prihvaćene i to je bio pokazatelj supružnicima da nastave dalje istraživati i proizvoditi još kvalitetnije komade odjeće.
Helly Hansen oprema danas je vrlo cijenjena među mnogim profesionalcima koji se bave skijanjem, planinarenjem, jedrenjem i sličnim aktivnostima koje zahtijevaju vrlo kvalitetnu odjeću. Njihova skijaška odjeća je posebno popularna i koristi se za iznajmljivanje u mnoštvu skijaških centara diljem svijeta upravo zbog svoje kvalitete i dugotrajnosti.

Nova revolucionarna tehnologija

Helly Hansen je dugi niz godina proizvodio vrlo kvalitetne proizvode temeljene na istoj ili vrlo sličnoj tehnologiji. No, prava revolucija koja je utjecala na daljnji tijek proizvodnje dogodila se 1949.g. Riječ je o korištenju tzv. „Helox“ tkanine koja je bila jeftina za proizvodnju, a s druge strane imala još bolja vodonepropusna svojstva te se počela koristiti za jakne i kapute. Brojni kupci brzo su uočili razliku u kvaliteti u odnosu na stare modele te je prodaja išla toliko dobro da se proizvodilo i prodavalo oko 30 000 komada svaki mjesec.

www.tenisice.hr/Helly-Hansen/

helly hansen tvrtka

Kad vas uhvati kiša, Helly Hansen je uz vas

Svi znamo, da nema lošijeg osjećaja od onoga, kad šetate gradom ili ste na bilo kojem drugom kraju i na nebu se počnu skupljati oblaci, a nekoliko minuta iza toga doleti pljusak. Ako u takvim primjerima na sebi nosite loše stvari, kao što su jakna, hlače i cipele, koje propuštaju vodu, možete u trenu oka biti premoćeni pa skoro do kosti. Da se vam nešto takvo ne bi dogodilo ili događalo, imate samo dva rješenja – prvo je sasvim sigurno ono klasično, da sa sobom uvijek i svugdje uzmete kišobran, kojeg možete onda otvoriti i biti na suhome, ali taj način i nije baš najbolji, postoje puno bolji. A koji je to? Naravno, Helly Hansen proizvodi, koji ne propuštaju vodu!

Ova tvrtka je na tržištu već stvarno dugo, te si je kroz sve ove godine među ljudima napravila stvarno dobar renome. To znači, da svi oni, koji kupuju njihove proizvode, znaju zašto ih kupuju. U njima dobivaju kvalitetu, kompaktnu izradu i naravno moderan izgled. Istina je, da njihovi proizvodi nisu baš jeftini, moglo bi se čak reći, da su skupi, ali ipak, njihovi proizvodi mogu vam ponuditi nešto više! A još pogotovo oni, koji su napravljeni tako, da ne propuštaju vodu. Takvi proizvodi napravljeni su od materijala, koji će izdržati još tako jako pljuske, te ćete sa njima do svog doma uvijek doći praktički suhi.

Znači, ako smo vas sa ovim riječima doveli do toga, da bi umjesto kišobrana nabavili neku novu i kvalitetnu jaknu, onda je najbolje, da je što prije potražite negdje na internetu – tamo se uvijek pronađu neki zanimljivi i lijepi modeli, koji su svake toliko u akcijama! A što je još bitnije, kad ćete jednom kupiti takvu jaknu, onda će praktički živjeti sa vama – to je kvaliteta, koja se ne predaje baš lako, a to znači, da ćete je jednom platiti malo više, ali će zbog toga vaš Helly Hansen izdržati stvarno dugo i u njemu ćete zaista uživati.