Arhiva oznaka: oprema za nogomet

nogomet nekad in danas

Nogomet nekad i danas

Kao i sve druge stvari, tako se i nogomet mijenja! Nekad su na travnjacima proigravali Maradona, Pele i Ronaldinho, a danas su glavne zvijezde Ronaldo, Messi i Ibrahimović. Ali nisu se u tom svijetu mijenjali samo igrači, već i puno drugih stvari. Za početak je ovdje svakako igra, koja je puno drugačija od one, koju smo mogli gledati prije dvadeset ili još više godina. Tada je igra bila puno sporija, bilo je više individualnih poteza kroz cijelo igralište, a igrači nisu bili tako fizički čvrsti. Ako sve skupa pogledamo danas, puno je drugačije – igrači su fizički jako spremni i jaki, pa je tako i igra puno brža i jača, pored toga je puno duela, proigravanja i naravno trčanja u prazan prostor – puno toga se promijenilo!
Kad smo već kod promjena, onda naravno ne možemo pored nogometne opreme, koja se isto tako promijenila i nije baš više puno slična onoj iz prošlosti. Nekad su lopte bile puno teže, kad je na primjer padala kiša, napile su se vode, a kad si je htio dodati udaljenom igraču, to je bilo puno teže nego danas. Pored lopti, ovdje su i cipele, majice, hlače, trenirke i sve ostale stvari, koje su drugačije – napravljene su od puno boljih materijala, koji dišu, koji se puno brže suše, kad se igrači oznoje i naravno, koji izdrže puno više, nego što su svi oni materijali u prošlosti.
Za kraj naravno moramo napomenuti i promjene stadiona – danas su sve to jako moderne infrastrukture, na kojima možete pronaći praktički sve što poželite – od restorana, trgovina i mnogo drugih lokala, u kojima se prodaje različita roba. Nekad tome i baš nije bilo tako! Većina starih stadiona, koji su se gradili prije pedeset ili sto godina, danas je renoviranih ili možda čak porušenih – klubovi dobivaju nove, modernije stadione, na koje ljudi puno radije dolaze, kako bih gledali zvijezde, kao što su Ronaldo, Messi, Ibrahimović i mnogi drugi!

http://www.tenisice.hr/Nogomet/