Arhiva oznaka: rogla

Zbog blizine, Roglu posjećuje mnogo turista iz Hrvatske

Brojna skijališta u Sloveniji privlače turiste iz svih krajeva svijeta. Kada je riječ o Hrvatima, mnogi traže skijališta u Sloveniji koja su im relativno blizu, a s druge strane da imaju odličnu ponudu. Rogla je jedno od skijališta koje ispunjava upravo te njihove potrebe. Primjerice, udaljenost od Zagreba je svega oko 150 km, što znači da već za otprilike dva sata vožnje automobilom mogu stići na odredište. A nakon dolaska, mogu uživati u raznim aktivnostima, od kojih je naravno skijanje ono glavno.

Dolazak do Rogle

S koje god strane da dolazite, morat ćete prvo doći do mjesta Zreče. Zreče se nalazi u podnožju planine, a ujedno predstavlja i odličnu bazu skijališta Rogla. Naime, u tom mjestu su se smjestile istoimene terme koje mnogi koriste kao odlični dodatak uz ponudu skijališta Rogla. Tamo možete uživati u kupanju u nekoliko bazena ili se koristiti brojnim wellness uslugama, koje uključuju masaže, saune, kozmetičarske usluge i slično.

Dolazite li automobilom, nakon Zreča imate mogućnost vožnje do samog skijališta, koje se nalazi na 1500 metara nadmorske visine. Riječ je o planinskoj cesti dužine 15 km. Tijekom zime i kada ima puno snijega, to bi moglo predstavljati problem za vožnju, no uz dobru pripremljenost, pri čemu se misli na kompletnu zimsku opremu automobila, ne biste trebali imati nikakvog problema. A upravo ta komocija, odnosno mogućnost dolaska automobilom doslovno do samog skijališta, razlog je zašto mnogi prilikom odabira skijališta u Sloveniji biraju upravo Roglu.

Zbog relativne blizine, mnogi Hrvati iz Zagreba često biraju Roglu kao odličnu destinaciju za odlazak na jednodnevno skijanje ili vikend aranžman. Znajući da će im do odredišta trebati svega oko 2 sata, a ujedno i da će automobilom moći doći skroz do samog skijališta, ne čudi da je Rogla mnogima od njih glavna destinacija kada su u pitanju skijališta u Sloveniji. Više

Odaberite jedno od slovenskih skijališta i uživajte u skijanju

Mnogi su čuli lijepe stvari o Sloveniji, odnosno o Sloveniji kao odličnoj skijaškoj destinaciji. No, ako ju dosad niste posjetili, teško je odabrati idealno skijalište budući da svako skijališta ima jako bogatu ponudu.

Najpoznatija skijališta

Skijanje u Sloveniji moguće je na brojnim skijalištima koja se uglavnom razlikuju po broju uređenih staza te po dodatnoj ponudi. Lokacija vam ne bi smjela predstavljati veći problem, budući da je Slovenija površinom manja od nekih drugih skijaških destinacija te ćete brzo doći do svog odredišta.

Neka od najpoznatijih i najposjećenijih skijališta u Sloveniji su Mariborsko Pohorje, Vogel, Kranjska gora i Rogla. Ono što možete očekivati od svih ovih skijališta su odlično uređene skijaške staze prilagođene svim dobnim skupinama, bez obzira o razini znanja. Također, u sklopu skijališta moguće se upisati u skijaške škole u kojima možete naučiti osnove skijanja. Skijanje u Sloveniji mnogima je tako bilo prvi doticaj sa skijama, no zbog odličnih učitelja skijanja, brzo su naučili skijati.

Najam ili kupovina skijaške opreme

Za skijanje vam je potrebna određena skijaška oprema. Tu opremu možete sami kupiti ili je možete iznajmiti na svakom skijalištu. Oprema se iznajmljuje po danu pa stoga morate razmisliti je li vam isplativije opremu iznajmljivati ili je kupiti. Ako na skijanje u Sloveniji dolazite samo povremeno te kratko ostajete, onda iznajmljivanje opreme predstavlja dobar izbor. No, ako znate da ćete na skijanje odlaziti svake ili gotovo svake godine te ćete ostajati po nekoliko dana, onda vam je svakako isplativije kupiti opremu koju ćete uvijek nositi sa sobom.

Planiranje unaprijed

Ako je pala odluka da ćete svoj odmor od nekoliko dana provesti na skijanju u Sloveniji, svakako pokušajte što prije rezervirati smještaj. Smještajne jedinice, bilo da se radi o apartmanima ili hotelskim sobama, vrlo se brzo popunjavaju te ukoliko na vrijeme ne napravite rezervaciju, kasnije biste mogli imati problema s pronalaskom slobodnog smještaja.

Za malo drugačiji tip smještaja unajmite bungalove

Turisti bi prilikom odlaska na višednevni odmor uglavnom birali dvije vrsta smještaja, a to su hoteli i apartmani. I boravak u hotelu i boravak u apartmanima ima svoje prednosti i mane. Boravak u hotelu omogućava vam nešto veći luksuz smještaja, a isto tako mogućnost prehrane u hotelu. Drugim riječima, boravkom u hotelu, sve brige su prebačene na hotelsko osoblje koje će dati sve od sebe da vam ugodi. No, to ima svoju cijenu pa je smještaj u hotelima najskuplji. S druge strane, boravak u apartmanima je zanimljiv, ali apartmani često nisu vrlo komforni te morati sami brinuti o pripremi hrane. Ali cijena će zbog toga biti nešto prihvatljivija. Želite li probati nešto novo, možete se odlučiti za smještaj u bungalovima.

Prednosti smještaja u bungalovima

U usporedbi s hotelima i apartmanima, bungalovi nude nešto između. Naime, najmom bungalova dobivate cijeli bunglalov samo za sebe. A to znači jako puno komfora. Ovo će posebno znati cijeniti obitelji s djecom jer će najmom bungalova vjerojatno svi članovi obitelji imati neki miran kutak samo za sebe unutar bungalova. Bungalovi se često nalaze blizu određenih ugostiteljskih objekata, poput restorana te mnogi bungalovi u suradnji s restoranom nude mogućnost prehrane uključene u njihovu cijenu. To primjerice znači da ćete platiti noćenje s doručkom u bungalovu, ali doručak vam neće biti poslužen u bungalovu, nego ćete otići na doručak u obližnji restoran. Ista je situacija i ako ste odabrali ostale obroke.

Usporedi li se cijena najma bungalova i hotela, najam bungalova je svakako isplativiji ako u njemu planira boraviti više osoba te se stoga i to može smatrati jednom od prednosti bungalova. Upravo zbog toga, sve su češći slučajevi kad se dvije obitelji odluče iznajmiti jedan bungalov jer na taj način imaju znatnu uštedu, a s druge strane će i dalje biti dovoljno mjesta za sve u jednom bungalovu.

https://www.rogla.eu/hr/smjestaj/bungalovi-rogla-i-gaber

Slovenija nudi veliki izbor skijališta

Skijanje je jedna od stvari koju prakticira sve više ljudi. Mnogi koji su se jednom okušali u skijanju, zavole ga toliko da odmah planiraju skijaški odmor već sljedeće godine. Skijanje u Sloveniji vrlo je popularno, pogotovo među skijašima iz Hrvatske jer već nakon nekoliko sati vožnje automobilom mogu biti u jednom od skijališta. A količina odlično opremljenih skijališta za jednu od manjih zemalja poput Slovenije je vrlo impresivna.

Rogla

Za sve koji prvi put planiraju skijanje u Sloveniji, Rogla često predstavlja jednu od prvih destinacija za odabir. Mnogima je prvi izbor zbog lakoće dolaska, odnosno do samog vrha i ulaza je moguće doći automobilom. Osim samih skijaških mogućnosti, u sklopu ovog centra nude se i razne wellness usluge pa tijekom dana možete uživati na snijegu, a navečer se opustiti u toplini neke saune.
Ima mnoštvo uređenih staza koje se lako obilaze pomoću čak 11 žičara. Za najmlađe se tu nalazi zabavni park te skijaški vrtić.

Vogel

Vogel se nalazi unutar nacionalnog parka Triglav na nadmorskoj visini između 1500 m i 1800 m. Ima 19km uređenih skijaških staza. Do ovog skijališta nije moguće doći automobilom, već se do nje dolazi stajaćom gondolom iz mjesta Ukanc. Smještaj je moguć u hotelu koji se nalazi uz samo skijalište.

Kranjska Gora

Ovaj skijaški centar nalazi se na nadmorskoj visini između 800 m i 1215 m. Nudi oko 20 km uređenih skijaških staza. Kranjska Gora poznate je i po održavanju svjetskog kupa u skijanju kao i po održavanju natjecanja u skijaškim skokovima.

Golte

Golte postaje sve popularnije skijaško odredište jer osim lijepih staza nudi i razne druge sadržaje poput skijaške škole, wellness centra, brojnih ugostiteljskih objekata i ostalog. Ima 12 km uređenih staza i smješteno je na nadmorskoj visini između 1100 m i 1600 m. Golte je vrlo popularno odredište za skijanje u Sloveniji među Hrvatima zbog blizine.

http://www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje