Arhiva oznaka: skijališta

Zbog blizine, Roglu posjećuje mnogo turista iz Hrvatske

Brojna skijališta u Sloveniji privlače turiste iz svih krajeva svijeta. Kada je riječ o Hrvatima, mnogi traže skijališta u Sloveniji koja su im relativno blizu, a s druge strane da imaju odličnu ponudu. Rogla je jedno od skijališta koje ispunjava upravo te njihove potrebe. Primjerice, udaljenost od Zagreba je svega oko 150 km, što znači da već za otprilike dva sata vožnje automobilom mogu stići na odredište. A nakon dolaska, mogu uživati u raznim aktivnostima, od kojih je naravno skijanje ono glavno.

Dolazak do Rogle

S koje god strane da dolazite, morat ćete prvo doći do mjesta Zreče. Zreče se nalazi u podnožju planine, a ujedno predstavlja i odličnu bazu skijališta Rogla. Naime, u tom mjestu su se smjestile istoimene terme koje mnogi koriste kao odlični dodatak uz ponudu skijališta Rogla. Tamo možete uživati u kupanju u nekoliko bazena ili se koristiti brojnim wellness uslugama, koje uključuju masaže, saune, kozmetičarske usluge i slično.

Dolazite li automobilom, nakon Zreča imate mogućnost vožnje do samog skijališta, koje se nalazi na 1500 metara nadmorske visine. Riječ je o planinskoj cesti dužine 15 km. Tijekom zime i kada ima puno snijega, to bi moglo predstavljati problem za vožnju, no uz dobru pripremljenost, pri čemu se misli na kompletnu zimsku opremu automobila, ne biste trebali imati nikakvog problema. A upravo ta komocija, odnosno mogućnost dolaska automobilom doslovno do samog skijališta, razlog je zašto mnogi prilikom odabira skijališta u Sloveniji biraju upravo Roglu.

Zbog relativne blizine, mnogi Hrvati iz Zagreba često biraju Roglu kao odličnu destinaciju za odlazak na jednodnevno skijanje ili vikend aranžman. Znajući da će im do odredišta trebati svega oko 2 sata, a ujedno i da će automobilom moći doći skroz do samog skijališta, ne čudi da je Rogla mnogima od njih glavna destinacija kada su u pitanju skijališta u Sloveniji. Više