Arhiva oznaka: slovenija

Terme, zabava za mlade i stare, u svako doba godine

Terme spadaju u jedno od odredišta koje posjećuju i mladi i stari, tijekom cijele godine. Naime, upravo terme imaju jako mnogo različitih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca, oni nešto stariji, ali i osobe najstarije životne dobi. A u sve tome mogu uživati i ljeti i zimi. Doduše, zimi je broj aktivnosti nešto smanjen, ali još uvijek dovoljan za odlično provedeno vrijeme.

Ponuda termi za djecu

Budući da su glavni dijelovi termi bazeni, većina termi ima i nekoliko bazena prilagođenih djeci. Radi se o bazenima malih dubina kako bi se djeca mogla bebrižno brćkati. Za one najmanje, mogu se pronaći bazeni od svega nekoliko centimetara dubine, dok se za one veće mogu pronaći i nešto dublji bazeni. Česti dodatak takvim bazenima su i dječji tobogani. Oni uvijek izazivaju oduševljenje u dječjim očima i danas gotovo da i nema termi koje ne posjeduju barem jedan dječji tobogan. A kako bi im brčkanje u bazenima bilo što zanimljivije, za djecu su u bazenima i oko njih nerijetko postavljene i razne sprave za igru, poput prskalica, napuhanaca i sličnog.

Još jedna stvar za djecu koja postaje sve popularnija u termama su i dječji animatori. Njihov zadatak je da povremeno tijekom dana zabavljaju djecu raznim aktivnostima. Tako će oni za djecu organizirati razne nagradne igre, natjecanja, a ujedno ih i nagraditi za sudjelovanje ili pobjedu.

Ponudi termi za odrasle

Za odrasle terme nude jako mnogo sadržaja. Glavna ponuda i ovdje se odnosi na raznolikost bazena. Osim što se razlikuju po obliku i dubini, bazeni se nerijetko razlikuju i po temperaturi vodi. Tako ćete moći uživati u onim nešto hladnijim, ako tražite osvježenje, ali i u onim toplijim ako vam više odgovara takva voda. Postoje i tobogani prilagođeni za odrasle koji su također rado viđena atrakcija. Od onih dječjih se razlikuju uglavnom po visini i nešto većim brzinama koje se mogu postići.

A kada je riječ o ostalim zanimljivim sadržajima za odrasle u termama, onda su to svakako wellness usluge. Takve usluge koje se nude u pojedinim termama variraju, ali nerijetko se radi o barem nekoliko vrsta masaža, sauna i sličnih usluga. U većini termi se to nalazi u posebnom dijelu, a ukoliko kupite kartu za boravak na bazenima i wellness dio, moći ćete jednostavno prolaziti iz jednog dijela u drugi.

Ponuda termi za osobe starije životne dobi

Kada je riječ o skupini onih starijih osoba, ponuda je nešto skromnija, ali ipak dovoljna za njihove potrebe. Osobama starije životne dobi odgovara toplija voda tako da oni biraju one toplije bazene. A u većini termi se uvijek može pronaći pokoji bazen s vrlo toplom vodom. A takvi bazeni nerijetko imaju i ugrađene pumpe za hidromasažu. Riječ je o pumpama koje pod visokim pritiskom izbacuju vodu pa se stvara osjećaj masaže.

Još jedna aktivnost koju vole osobe starije životne dobi je i vodeni aerobik. Izvode se ponavljajući pokrete trenera koji stoji izvan bazena i pokazuje vježbe, dok osobe te vježbe izvode u vodi. Riječ je o nešto jednostavnijim vježbama koje osobama starije životno dobi pomažu pri razgibavanju.

Terme u ljetno vrijeme

Ako dođete u teme u ljetno vrijeme, moći ćete uživati u svim sadržajima koje one nude. Većini termi najveći broj bazena ima upravo na otvorenom tako da ćete se bezbrzižno u njima moći kupati. Isto tako, na otvorenom je moguće pronaći i brojne sadržaje, ovisno o termama. Brojni ugostiteljski objekti u kojima možete kupiti nešto za jelo i piće, ali i razni zabavni sadržaji, poput igrališta za djecu i za bavljenje sportom, itd. Upravo zbog toga su terme i najposjećenije ljeti. A također, ljeti, osim u vanjskom dijelu, možete koristiti i bazene i sadržaje iz unutarnjeg dijela. Provjerite što činiti ljeti

Terme u zimsko vrijeme

Iako su terme zimi ograničene na boravak u zatvorenom dijelu, privlače velik broj posjetitelja. Ponuda bazena u zatvorenom dijelu se razlikuje pa u nekim termama je riječ o nekoliko bazena, a u nekim o svega jednom ili dva bazena. Ako vam je bitna količina bazena, provjerite što se u kojim termama nudi prije nego ih posjetite. No, boravak u termama zimi mnogi tada koriste u kombinaciji s wellness uslugama. Tada se jedan dio vremena možete kupati u bazenu, a preostalo vrijeme možete uživati u wellness uslugama. Provjerite što činiti zimi.

Bazeni

Kao što je ranije navedeno, glavni dio termi su upravo bazeni. Nekima je bitno da u termama ima što više bazena u kojima se mogu kupati, dok drugi više vole manje bazena, ali s nešto više zanimljivih sadržaja. Kada je riječ o klasičnim bazenima, dostupni su u raznim oblicima te različite dubine. Poneki bazeni su dizajnirani tako da dubina nije ista po cijelom bazenu pa pripazite na to ako niste dobar plivač. Informacije o dubini bazena se uglavnom nalaze napisane na tablama pokraj svakog bazena.

Uz klasične bazene, postoje i razni drugi bazeni koji predstavljaju svojevrsne atrakcije. Primjerice, bazen s valovima će u svakim termama privući puno pozornosti. To je bazen u kojem se nekoliko puta tijekom dana simuliraju valovi, pomoću posebno dizajniranih vodenih pumpi. Boravkom u ovakvom bazenu ćete, barem na kratko, imati osjećaj da ste na moru i da vas zapljuskuju valovi. Isto tako, bazeni u kojima cijelo vrijeme protiče voda su zanimljiva atrakcija. Sjednete li na neko plutalo, vodena struja će vas pomalo voditi, bez potrebe za plivanjem.

Zbog svega navedenog, terme postaju jedno od omiljenih mjesta za zabavu, svih generacija. Svatko može pronaći nešto za sebe u ćemu će uživati i to u bilo koje doba godine.

Slovenija je odabir mnogih kad je u pitanju skijanje

Skijanje je danas moguće u jako mnogo država koje imaju neke planine. U nekim državama je skijanje tek površna aktivnost, odnosno nje toliko popularno, dok je u nekim državama itekako razvijeno. Kada je riječ o Sloveniji, onda je negdje između. Nema kapaciteta kao neke druge, veće države, ali se on onoga što ima trudi napraviti što više. Upravo zato je skijanje u Sloveniji mnogima postalo sve zanimljivije.

Brojni skijaški centri

Slovenija je nešto manja država površinom, ali unatoč tome ima dosta planinskih masiva koje je iskoristila za skijanje. Tako se danas u brojnim skijaškim centrima može uživati u mnoštvu kilometara potpuno uređenih staza, ali isto tako se još uvijek mogu pronaći i neke neuređene staze koje cijene profesionalci i koji na taj način mogu izbjeći gužvu. Naravno, skijanje na takvim neuređenim stazama je opasnije i svatko to radi na vlastitu odgovornost.
Neki od popularnijih skijaških centara u Sloveniji su Rogla, Kranjska Gora, Mariborsko Pohorje, Vogel i ostali. Svi nude prekrasne staze za skijaše s raznim skijaškim znanjem, a uglavnom se razlikuju po dodatnim sadržajima, kapacitetima smještaja i ostalom.

Odlična prometna povezanost

Još jedna stvar je vrlo bitna za one koji odlaze na skijanje u Sloveniji. Naime, svi skijaški centri su odlično prometno povezani s gradovima i ostatkom države. To znači da bez obzira iz kojeg pravca dolazili, jednostavno ćete stići do cilja. Najveći broj skijaša na skijanje u Sloveniji dolazi automobilom pa je vrlo bitno da pri tome nema problema. Do većine skijališta se može doći autom, što je karakteristika koju mnogi cijene. Vogel je jedno od rijetkih skijaliških centara kod kojeg ćete automobil morati ostaviti u podnožju planine te put dalje nastaviti stajaćom gondolom.

Ljepote okolice

Mnogi se odlučuju za skijanje u Sloveniji i zbog prekrasnog okruženja. Pogled na prekrasan okoliš nikoga neće ostaviti ravnodušnim te će pružiti i mogućnost odlaska na razne izlete. A čak i ako niste veliki ljubitelj izleta po prirodi, uvijek se možete odlučiti za izlet u neki bliži grad. Većina skijaških centara nalazi se u blizini nekog većeg grada gdje ćete pronaći jako mnogo zanimljivog sadržaja. Primjerice, Mariborsko Pohorje, kao jedno od popularnijih skijaških centara, vrlo je blizu Maribora. A Maribor pruža razne mogućnosti za zabavu.

Jednodnevno skijanje ili duži ostanak

Skijanje u Sloveniji odlična je opcija za one koji dolaze samo jedan dan na skijanje kao i za one koji će duže ostati. Skijaši iz susjednih država mogu relativno brzo stići do željenog skijališta te je stoga njima Slovenija odlična skijaška destinacija. A oni koji vole ipak nešto duže ostati na odmoru, imaju mogućnost odabira između različitih vrsta smještaja. Od onih nešto jeftinijih apartmana pa sve do luksuznih soba koje pruža boravak u hotelu. Opcije su stvarno mnogobrojne te stoga ne čudi kako je skijanje u Sloveniji svake godine u sve većem porastu. A Slovenija to itekako prati te se svake godine trudi ponuditi još više skijašima. Tako se otvaraju i nove skijaške staze, novi smještajni kapaciteti te razni novi dodatni sadržaji koji će privući još više gostiju.

Cijenom još uvijek pristupačna

Ono što Sloveniju još uvijek stavlja ispred nekih drugih skijaških destinacija su i pristupačnije cijene. Slovenija tako još uvijek nudi nešto niže cijene od drugih destinacija. A to se očituje u cijenama smještaja, dodatnih usluga kao i svega vezanog uz skijanje. Tako ćete skijaške karte i najam skijaške opreme u Sloveniji i slovenskim skijalištima platiti manje nego u, primjerice, Austriji ili Švicarskoj. Ista stvar je i s cijenama smještaja. Slovenija nudi više različitih mogućnosti smještaja, od nešto skupljih hotelskih aranžmana pa do vrlo pristupačnih apartamana. A i jedno i drugo je još uvijek nešto jefitnije nego drugdje.

Pročitajte više o skijanju na Rogli.

Slovenija nudi puno po pitanju wellnessa

Wellness predstavlja skup raznih usluga kojima je cilj poboljšati kvalitetu života. Usluge wellnessa tako uključuju različite vrste masaža, kupelji, sauna, kozmetičke usluge, bazene i slično. Wellness u Sloveniji je odlično razvijen i dostupan je na mnogo lokacija diljem zemlje. Na nekim mjestima nude se samo neke osnovne usluge, dok na pojedinim mjestima se može pronaći jako mnogo različitih usluga.

Wellness u slovenskim hotelima

Wellness u Sloveniji se danas nudi gotovo u svim hotelima. Razlog za to je vrlo jednostavan. Sve više gostiju traži dodatne usluge kojima bi upotpunile svoj boravak u hotelu. A kako se posljednjih nekoliko godina wellness sve više i brže razvija, tako su i slovenski hoteli morali pratiti taj trend. I to im se svakako isplatilo. Zato danas brojni hoteli nude barem neke osnovne wellness usluge, poput više vrsta masaža, kozmetičarskih tretmana i slično. Neki su otišli i korak dalje pa u sklopu hotela ili u neposrednoj blizini otvaraju zasebne wellness centre u kojima nude jako mnogo različitih wellness usluga na jednom mjestu.

Wellness centri

Wellness u Sloveniji je lako dostupan i u mnogim wellness centrima. Kao što je spomenuto ranije, neki wellness centri nalaze se u neposrednoj blizini hotela i u njihovom vlasništvu, no postoje i mnogi, potpuno neovisni wellness centri. A takvi wellness centri u Sloveniji privlače sve više gostiju, od onih lokalnih pa sve do velikog broja turista. Njihova glavna prednost je mnoštvo wellness usluga na jednom mjestu. To znači da odlaskom na takvo mjesto možete u jednom danu isprobati i uživati u nekoliko različitih tretmana. Isto tako, osim potpuno različitih usluga, nudi se i veliki raspon različitih varijanti iste usluge. Primjerice, ako tražite masažu, ovdje ćete pronaći mnogo različitih vrsta masaža. Ista stvar je i sa saunama. Osim one najpopularnije finske saune, ovdje ćete moći isprobati i tursku, infracrvenu i neke druge. Pročitaj više

Tobogani su gotovo sastavni dio svih toplica

Toplice su danas mjesto koje posjećuju osobe svih dobnih skupina, od onih najmlađih pa sve do onih starije životne dobi. A ono zbog čega su toplice zanimljive svima njima su brojni sadržaji za sve. Tako će oni najmlađi uživati u raznim plitkim bazenima s dodatnim sadržajima u obliku prskalica i sličnog, osobe koje vole plivati će uživati u dubokim i dugačkim bazenima, a stariji će cijeniti bazene s masažnim funkcijama. Kada je riječ o dodacima u kojima uživaju i djeca i odrasli, to su svakako tobogani.

Tobogani za djecu

Toplice često posjećuju djeca sa svojim roditeljima, a kada bi djecu pitali što im je omiljeno u toplicama, zasigurno bi se mnogo djece odmah složilo da su to tobogani. Zato će se gotovo u svakim toplicama pronaći barem jedan ili više tobogana. Neki tobogani namijenjeni su vrlo maloj djeci i pa nisu vrlo visoki i često su vrlo šareni ili napravljeni u obliku neke životinje i slično. Ona nešto malo veća djeca uživati će u nešto višim toboganima. Neki se spuštaju ravno prema dolje, dok su neki napravljeni s mnoštvom zavoja prije nego se uskoči u vodu.

Tobogani za odrasle

No, toplice i tobogani nisu zanimljive samo djeci. I odrasli vole spuštanje niz tobogane pa pojedine toplice imaju i odličnu ponudu tobogana upravo za njih. Ovi tobogani se od onih dječjih često razlikuju po visini, ali i brzini koja se razvija prilikom vožnje. Za tu brzinu zaslužna je voda koja cijelo vrijeme struji niz tobogan.
U većini toplica, tobogani za djecu i odrasle se otvaraju i zatvaraju tijekom dana. To znači da postoje periodi kada su tobogani otvoreni za spuštanje i periodi kada se ne mogu koristiti. U vrijeme kada su otvoreni, pokraj bazena redovito dežuraju spasioci kako bi priskočili u pomoć, ako je potrebno.

Neka terme Zreče budu vaša polazišna točka

Kombinacija termi i aktivnosti u Sloveniji odlično ide zajedno. Terme u Sloveniji nude odlične klasične mogućnosti zabave, poput kupanja u bazenima, wellness usluga i drugog. No, terme u Sloveniji mogu biti i odlična polazišna točka za istraživanje okolice. Upravo zbog toga, terme Zreče su sve češći odabir mnogih. Na taj način mogu uživati u raznim vodenim atrakcijama, a istodobno mogu i upoznati okolicu koja je prekrasna u svako doba godine.

Biciklizam i planinarenje

Terme Zreče okružene su prekrasnom prirodom koju možete istražiti na više različitih načina. Oni koji vole vožnju biciklom, vjerojatno će se odlučiti za tu opciju. Oko samih termi Zreče, moguće je pronaći nekoliko zanimljivih biciklističkih staza, a vožnjom po njima ćete na najbolji mogući način upoznati krajolik. Ako se pak smatrate vrsnim biciklistom te smatrate da imate puno forme, možete pokušati savladati biciklističku stazu koja ide od termi Zreče skroz do skijališta Rogla. Ova staza je dugačka 17 km, no visinska razlika između ove dvije točke je čak 1100 m. Stoga je namijenjena samo onima koji su vrlo izdržljivi.

Ako više volite šetnje i planinarenje, onda su terme Zreče zasigurno najbolja početna destinacija. Brojna staze namijenjene planinarima čekaju da ih otkrijete, a ako vam one nisu dovoljne, uvijek se možete zaputiti u šetnju po biciklističkim stazama. Samo u tom slučaju pripazite da neki biciklist ne ne naleti na vas.

Ribolov

Volite kupanje u termama, ali ste i strastveni ribič? I u tom slučaju su terme Zreče za vas najbolji izbor kada su u pitanje terme u Sloveniji. Naime, vrlo blizu termi nalazi se jezero koje je izgrađeno 2000.g. te se u njemu mogu pronaći razne vrste riba. Neke od riba koje se mogu upecati su šaran, smuđ, štuka i druge. Imajte na umu da je za ribolov potrebna dozvola koju možete nabaviti na recepciji hotela.

Kupanje i dodatne usluge u toplicama u Sloveniji

Toplice se danas sastoje od nekoliko različitih bazena, raznih dodatnih atrakcija, ali i raznih dodatnih usluga koje su dostupne u kompleksu toplica. Toplice u Sloveniji su odlična mjesta gdje možete uživati u svemu tome.

Bazeni i atrakcije

Toplice u Sloveniji nude razne bazene u kojima možete provesti ugodno vrijeme kupajući se ili uživati u brojnim zanimljivostima. Bazeni su uglavnom različitih dubina i različite temperature vode tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Mnoge toplice u Sloveniji nude i barem jedan veći i dublji bazen, namijenjen onima koji uživaju u plivanju. Često su takvi bazeni razdijeljeni trakama na više staza kako plivači ne bi smetali jedni drugima. Ostali bazeni uglavnom su nešto plići i u njima se može stajati. No, mnogi ipak uživaju u boravku u njima jer često takvi bazeni imaju i dodatne atrakcije. Među njih spadaju nezaobilazni tobogani, ali i razne prskalice za djecu. Stoga se nemojte začuditi ako odjednom sa stropa počne teći voda kao simulacija kiše, ako se uključe neke prskalice i slično.

Usluge wellnessa

Toplice u Sloveniji odlično su mjesto ako se, osim kupanjem, želite opustiti i odabirom određenih wellness usluga. Uvijek popularne masaže u nekim toplicama u Sloveniji dostupne su odmah pored bazena, na prilagođenom stolu za masiranje i zakriveni od znatiželjnih pogleda. U nekim drugim toplicama, wellness usluge se izvode u zasebnim objektima unutar kompleksa samih toplica ili u neposrednoj blizini.
Usluge wellnessa se posebno naplaćuju, ali u nekim toplicama u Sloveniji možete prilikom ulaska u toplice odmah uplatiti određene usluge te ih koristiti kada želite za vrijeme svog boravka. Na taj način si možete potpuno slobodno isplanirati vrijeme i provesti dan kako god to želite. Bez obzira kada se odlučili za određene wellness usluge i kupanje, vrijeme provedeno u toplicama u Sloveniji će vam zasigurno brzo proći te ćete se poželjeti ponovo vratiti.

Mnogi sadržaji u toplicama u Sloveniji

Mnogi se začude kada gledaju ponudu toplica u Sloveniji jer je ponuda stvarno raznolika. No, svatko ima drugačija očekivanja od toplica. Mnogi iz tog razloga vole obići nekoliko različitih toplica kako bi pronašli one jedne koje će njima biti najbolje toplice u Sloveniji. A što čini najbolje toplice u Sloveniji?

Mnoštvo bazena

Prije svega, vrlo vjerojatno će se većina složiti da su bazeni osnovni dio svakih toplica i da o njihovom broju uvelike ovisi doživljaj toplica. Primjerice, pogledate li ponudu koju nudi nekoliko toplica i ako jedne toplice nude 10-ak bazena, a ostale svega nekoliko, vrlo vjerojatno će vam prvi izbor biti one s više bazena. Ljudi vole mogućnost izbora, a kada mogu birati između više različitih bazena, onda su svakako sretniji i to je definitivno jedan od uvjeta za najbolje toplice u Sloveniji.

Smještaj

Oni koji vole boravak u toplicama produžiti na nekoliko dana, svakako će tražiti one toplice koje imaju mogućnost smještaja. Brojne toplice nude mogućnost smještaja u sobama koje se nalaze u neposrednoj blizini pa će mnogi po tome birati svoje idealne toplice.

Dodatni sadržaji

Naravno, uvijek postoje i oni kojima sama ponuda bazena nije dovoljna, već uvijek traže i nešto više, odnosno razne dodatne sadržaje. Zato će njihove najbolje toplice u Sloveniji biti one koje im to mogu pružiti. A kada se radi o dodatnim sadržajima, mogućnosti se razlikuju od toplica do toplica. Većinom sve toplice nude razne wellness usluge koje su sve popularnije među gostima, a neke nude čak i posebne wellness centre. Isto tako, za goste koji vole aktivno provoditi svoj odmor, neke toplice nude i razne sportske terene u okolici, kao i posebno prilagođene sportske dvorane.

U svakom slučaju, veliki broj toplica i njihova raznovrsna ponuda će svakome gostu omogućiti odabir onoga što im je bitno prilikom odmora i bez čega ne mogu zamisliti svoj odmor.

https://www.terme-zrece.eu/hr/

Provedite prekrasan dan ili više dana u termama

Mnoge obitelji priželjkuju provesti dio ljeta na moru, no nažalost, zbog financijske situacije, to ipak nekima ostaje samo san. No, kako bi ipak mogli uživati u kupanju i zabavi, možete se odlučiti za terme. One su se dosta mijenjale kroz vrijeme. Davno u prošlosti su one bile glavno okupljalište ljudi, većinom više društvene klase. Služile su za druženje, ali i za sklapanje važnih poslova. S vremenom se to mijenjalo i terme su postajale sve dostupnije i ostalim slojevima društva. Pod pojmom termi se do prije nekoliko godina uglavnom smatralo mjesto na kojem se moglo kupati u nekoliko različitih bazena. Većinom je bila riječ o bazenima nekog pravilnog oblika i jedina razlika im je bila dubina i temperatura vode.

Terme danas

Terme danas se uvelike razlikuju od tih nekadašnjih termi. Pri spomenu na terme, danas je prva pomisao na velika zdanja, s mnoštvom različitih bazena za sve uzraste, s mnoštvom dodatnih atrakcija, animatora, kao i mogućnosti korištenja raznih dodatnih usluga. Ljudi danas prilikom odlaska u terme imaju u prvom planu zabavu i lijepo provedeno vrijeme. A ono što je odlično u svemu tome je što je zabava zagarantirana svima, mladima i starima. Svatko će pronaći nešto za sebe. Djeca će pronaći razne plitke bazene, tobogane, prskalice i slično. Nešto stariji će uživati u velikim, dubokim bazenima u kojima će moći nesmetano plivati. Oni najstariji će pak moći uživati u raznim vrstama hidromasaže, bazenima s toplom vodom i slično.

Animatorske aktivnosti u termama

U mnogim termama je posebna pozornost posvećena djeci. Upravo zbog toga, neke terme zapošljavaju posebne radnike, animatore. Njihova glavna zadaća je uveseljavanje djece kroz razne aktivnosti. Poznato je da se djeca vole natjecati i da vole biti nagrađivani. A upravo to je ono što animatori najčešće rade. Priređuju razne igre u kojima se djeca međusobno natječu, a za motivaciju će na kraju pobjednik ili pobjednici dobiti nagradu. Isto tako, tijekom dana se organiziraju i razne nagradne igre. Djeca obožavaju takve aktivnosti, a roditelji će istovremeno biti sretni što se netko na taj način brine za njihovu djecu.

Aerobik u vodi

Kako ne bi djeca jedina imala privilegiju da se netko brine njima, neke terme nude i određene sadržaje za odrasle. Ono što se pokazalo kao pun pogodak i u čemu odrasli uživaju je aerobik u vodi. Njega vodi trener uz sam rub bazena. On pokazuje određene pokrete i vježbe, a zadatak svih ostalih koji se nalazi u vodi je da ponavljaju te pokrete i vježbe. Iako ponekad pokreti djeluju vrlo jednostavno, njihovo izvođenje u vodi će ipak iziskivati nešto više napora te će ujedno predstavljati i odličnu vježbu.

Mogućnost smještaja i wellness usluga

Mnoge terme nisu stale samo na ponudi bazena. Tržište se mijenja, odnosno gosti stalno traže sve više i više te mnogima više nisu dovoljno samo bazeni. Vlasnici termi su to prepoznali pa danas nude i razne dodatne sadržaje. U prvom redu, nude mogućnost smještaja, ili u samom objektu ili u neposrednoj blizini objekta. Uz sami smještaj, često možete odabrati i razne usluge prehrane u restoranima koje se sastoje od doručka ili od usluga polupansiona ili punog pansiona.

Želite li uživati u potpunosti, tada se možete odlučiti i za razne wellness usluge. Naime, gotovo sve terme u ponudi imaju wellness usluge. U nekim termama je riječ o samo nekim osnovnim uslugama, poput masaža i sličnog, dok se u nekim termama možete razmaziti s mnoštvom različitih usluga koje uključuju i razne vrsta sauna, kupelji i ostalog. Odaberete li boravak u termama od nekoliko dana s kombinacijom wellness usluga, svakako vam neće biti dosadno i zasigurno ćete uživati u potpunosti u svemu što terme nude.

Zbog blizine, Roglu posjećuje mnogo turista iz Hrvatske

Brojna skijališta u Sloveniji privlače turiste iz svih krajeva svijeta. Kada je riječ o Hrvatima, mnogi traže skijališta u Sloveniji koja su im relativno blizu, a s druge strane da imaju odličnu ponudu. Rogla je jedno od skijališta koje ispunjava upravo te njihove potrebe. Primjerice, udaljenost od Zagreba je svega oko 150 km, što znači da već za otprilike dva sata vožnje automobilom mogu stići na odredište. A nakon dolaska, mogu uživati u raznim aktivnostima, od kojih je naravno skijanje ono glavno.

Dolazak do Rogle

S koje god strane da dolazite, morat ćete prvo doći do mjesta Zreče. Zreče se nalazi u podnožju planine, a ujedno predstavlja i odličnu bazu skijališta Rogla. Naime, u tom mjestu su se smjestile istoimene terme koje mnogi koriste kao odlični dodatak uz ponudu skijališta Rogla. Tamo možete uživati u kupanju u nekoliko bazena ili se koristiti brojnim wellness uslugama, koje uključuju masaže, saune, kozmetičarske usluge i slično.

Dolazite li automobilom, nakon Zreča imate mogućnost vožnje do samog skijališta, koje se nalazi na 1500 metara nadmorske visine. Riječ je o planinskoj cesti dužine 15 km. Tijekom zime i kada ima puno snijega, to bi moglo predstavljati problem za vožnju, no uz dobru pripremljenost, pri čemu se misli na kompletnu zimsku opremu automobila, ne biste trebali imati nikakvog problema. A upravo ta komocija, odnosno mogućnost dolaska automobilom doslovno do samog skijališta, razlog je zašto mnogi prilikom odabira skijališta u Sloveniji biraju upravo Roglu.

Zbog relativne blizine, mnogi Hrvati iz Zagreba često biraju Roglu kao odličnu destinaciju za odlazak na jednodnevno skijanje ili vikend aranžman. Znajući da će im do odredišta trebati svega oko 2 sata, a ujedno i da će automobilom moći doći skroz do samog skijališta, ne čudi da je Rogla mnogima od njih glavna destinacija kada su u pitanju skijališta u Sloveniji. Više

Slovenija – skijaški raj

Slovenija je destinacija koju bi svaki skijaš mogao poželjeti. Zbog velikog broja skijališta na različitim lokacijama, rasprostranjenih na malenim udaljenostima, veliki je izbor za skijanje u Sloveniji . Svako skijalište, ovisno o njegovoj veličini, ima različite staze, ali sve su lijepo uređene i prilagođene posjetiteljima. One se razlikuju po težini pa bi svatko, bez obzira radi li se o profesionalnom skijašu ili tek početniku, mogao naći za sebe stazu koju sa užitkom može savladati. Upravo ta raznolikost i velik izbor privlači goste i drži ih motiviranima ne samo da daju sve od sebe i napreduju kao skijaši, već da se i svake skijaške sezone uporno vraćaju na skijanje u Sloveniji.

Korisne informacije

Ako ste skijaš početnik, Slovenija nudi odlične skijaške škole sa vrhunskim učiteljima. Skijaške škole sastavni su dio skijaških centara koje početnike mogu naučiti osnovama i osnažiti ih za daljne napredovanje. Učitelji skijanja prvo naprave procjenu vaših sposobnosti i iskustva te se prema tome dalje sastavljaju grupe. Kao dio skijaških centara nalazi se i prostor za najam skijaške opreme različitih marki i karakteristika.

Ako već znate nešto o skijanju, a opet niste potpuno samouvjereni, bitno je odabrati manje zahtjevnu stazu te na taj način napredovati polako, ali sigurno. Na raspolaganju vam je uvijek spasilačka služba te medicinska pomoć u slučaju kakve nezgode, ali prvenstveno je na vama da napravite sve što je potrebno kako do nezgode ne bi došlo. Slovenska skijališta uglavnom su namijenjena početnicima do srednje naprednim skijašima.

Kako bi vam skijanje u Sloveniji bilo što ugodnije, na vrijeme kupite svoju skijašku kartu s kojom stječete pravo na korištenje skijaških staza. Vrsta te skijaške karte ovisi o samom skijalištu, ali uglavnom se nudi opcija kupnje skijaške karte za nekoliko sati te dnevne i višednevne karte.

Ako ste odsjeli u nekom od hotela, raspitajte se o kombinaciji kupnje skijaške karte i samog smještaja. Na taj način možete uštedjeti, a poslije skijanja možete iskoristiti opciju wellness centra, sauna i masaža kao dio usluge koje nudi vaš hotel.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje