Arhiva oznaka: wellness

Terme, zabava za mlade i stare, u svako doba godine

Terme spadaju u jedno od odredišta koje posjećuju i mladi i stari, tijekom cijele godine. Naime, upravo terme imaju jako mnogo različitih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca, oni nešto stariji, ali i osobe najstarije životne dobi. A u sve tome mogu uživati i ljeti i zimi. Doduše, zimi je broj aktivnosti nešto smanjen, ali još uvijek dovoljan za odlično provedeno vrijeme.

Ponuda termi za djecu

Budući da su glavni dijelovi termi bazeni, većina termi ima i nekoliko bazena prilagođenih djeci. Radi se o bazenima malih dubina kako bi se djeca mogla bebrižno brćkati. Za one najmanje, mogu se pronaći bazeni od svega nekoliko centimetara dubine, dok se za one veće mogu pronaći i nešto dublji bazeni. Česti dodatak takvim bazenima su i dječji tobogani. Oni uvijek izazivaju oduševljenje u dječjim očima i danas gotovo da i nema termi koje ne posjeduju barem jedan dječji tobogan. A kako bi im brčkanje u bazenima bilo što zanimljivije, za djecu su u bazenima i oko njih nerijetko postavljene i razne sprave za igru, poput prskalica, napuhanaca i sličnog.

Još jedna stvar za djecu koja postaje sve popularnija u termama su i dječji animatori. Njihov zadatak je da povremeno tijekom dana zabavljaju djecu raznim aktivnostima. Tako će oni za djecu organizirati razne nagradne igre, natjecanja, a ujedno ih i nagraditi za sudjelovanje ili pobjedu.

Ponudi termi za odrasle

Za odrasle terme nude jako mnogo sadržaja. Glavna ponuda i ovdje se odnosi na raznolikost bazena. Osim što se razlikuju po obliku i dubini, bazeni se nerijetko razlikuju i po temperaturi vodi. Tako ćete moći uživati u onim nešto hladnijim, ako tražite osvježenje, ali i u onim toplijim ako vam više odgovara takva voda. Postoje i tobogani prilagođeni za odrasle koji su također rado viđena atrakcija. Od onih dječjih se razlikuju uglavnom po visini i nešto većim brzinama koje se mogu postići.

A kada je riječ o ostalim zanimljivim sadržajima za odrasle u termama, onda su to svakako wellness usluge. Takve usluge koje se nude u pojedinim termama variraju, ali nerijetko se radi o barem nekoliko vrsta masaža, sauna i sličnih usluga. U većini termi se to nalazi u posebnom dijelu, a ukoliko kupite kartu za boravak na bazenima i wellness dio, moći ćete jednostavno prolaziti iz jednog dijela u drugi.

Ponuda termi za osobe starije životne dobi

Kada je riječ o skupini onih starijih osoba, ponuda je nešto skromnija, ali ipak dovoljna za njihove potrebe. Osobama starije životne dobi odgovara toplija voda tako da oni biraju one toplije bazene. A u većini termi se uvijek može pronaći pokoji bazen s vrlo toplom vodom. A takvi bazeni nerijetko imaju i ugrađene pumpe za hidromasažu. Riječ je o pumpama koje pod visokim pritiskom izbacuju vodu pa se stvara osjećaj masaže.

Još jedna aktivnost koju vole osobe starije životne dobi je i vodeni aerobik. Izvode se ponavljajući pokrete trenera koji stoji izvan bazena i pokazuje vježbe, dok osobe te vježbe izvode u vodi. Riječ je o nešto jednostavnijim vježbama koje osobama starije životno dobi pomažu pri razgibavanju.

Terme u ljetno vrijeme

Ako dođete u teme u ljetno vrijeme, moći ćete uživati u svim sadržajima koje one nude. Većini termi najveći broj bazena ima upravo na otvorenom tako da ćete se bezbrzižno u njima moći kupati. Isto tako, na otvorenom je moguće pronaći i brojne sadržaje, ovisno o termama. Brojni ugostiteljski objekti u kojima možete kupiti nešto za jelo i piće, ali i razni zabavni sadržaji, poput igrališta za djecu i za bavljenje sportom, itd. Upravo zbog toga su terme i najposjećenije ljeti. A također, ljeti, osim u vanjskom dijelu, možete koristiti i bazene i sadržaje iz unutarnjeg dijela. Provjerite što činiti ljeti

Terme u zimsko vrijeme

Iako su terme zimi ograničene na boravak u zatvorenom dijelu, privlače velik broj posjetitelja. Ponuda bazena u zatvorenom dijelu se razlikuje pa u nekim termama je riječ o nekoliko bazena, a u nekim o svega jednom ili dva bazena. Ako vam je bitna količina bazena, provjerite što se u kojim termama nudi prije nego ih posjetite. No, boravak u termama zimi mnogi tada koriste u kombinaciji s wellness uslugama. Tada se jedan dio vremena možete kupati u bazenu, a preostalo vrijeme možete uživati u wellness uslugama. Provjerite što činiti zimi.

Bazeni

Kao što je ranije navedeno, glavni dio termi su upravo bazeni. Nekima je bitno da u termama ima što više bazena u kojima se mogu kupati, dok drugi više vole manje bazena, ali s nešto više zanimljivih sadržaja. Kada je riječ o klasičnim bazenima, dostupni su u raznim oblicima te različite dubine. Poneki bazeni su dizajnirani tako da dubina nije ista po cijelom bazenu pa pripazite na to ako niste dobar plivač. Informacije o dubini bazena se uglavnom nalaze napisane na tablama pokraj svakog bazena.

Uz klasične bazene, postoje i razni drugi bazeni koji predstavljaju svojevrsne atrakcije. Primjerice, bazen s valovima će u svakim termama privući puno pozornosti. To je bazen u kojem se nekoliko puta tijekom dana simuliraju valovi, pomoću posebno dizajniranih vodenih pumpi. Boravkom u ovakvom bazenu ćete, barem na kratko, imati osjećaj da ste na moru i da vas zapljuskuju valovi. Isto tako, bazeni u kojima cijelo vrijeme protiče voda su zanimljiva atrakcija. Sjednete li na neko plutalo, vodena struja će vas pomalo voditi, bez potrebe za plivanjem.

Zbog svega navedenog, terme postaju jedno od omiljenih mjesta za zabavu, svih generacija. Svatko može pronaći nešto za sebe u ćemu će uživati i to u bilo koje doba godine.

Slovenija nudi puno po pitanju wellnessa

Wellness predstavlja skup raznih usluga kojima je cilj poboljšati kvalitetu života. Usluge wellnessa tako uključuju različite vrste masaža, kupelji, sauna, kozmetičke usluge, bazene i slično. Wellness u Sloveniji je odlično razvijen i dostupan je na mnogo lokacija diljem zemlje. Na nekim mjestima nude se samo neke osnovne usluge, dok na pojedinim mjestima se može pronaći jako mnogo različitih usluga.

Wellness u slovenskim hotelima

Wellness u Sloveniji se danas nudi gotovo u svim hotelima. Razlog za to je vrlo jednostavan. Sve više gostiju traži dodatne usluge kojima bi upotpunile svoj boravak u hotelu. A kako se posljednjih nekoliko godina wellness sve više i brže razvija, tako su i slovenski hoteli morali pratiti taj trend. I to im se svakako isplatilo. Zato danas brojni hoteli nude barem neke osnovne wellness usluge, poput više vrsta masaža, kozmetičarskih tretmana i slično. Neki su otišli i korak dalje pa u sklopu hotela ili u neposrednoj blizini otvaraju zasebne wellness centre u kojima nude jako mnogo različitih wellness usluga na jednom mjestu.

Wellness centri

Wellness u Sloveniji je lako dostupan i u mnogim wellness centrima. Kao što je spomenuto ranije, neki wellness centri nalaze se u neposrednoj blizini hotela i u njihovom vlasništvu, no postoje i mnogi, potpuno neovisni wellness centri. A takvi wellness centri u Sloveniji privlače sve više gostiju, od onih lokalnih pa sve do velikog broja turista. Njihova glavna prednost je mnoštvo wellness usluga na jednom mjestu. To znači da odlaskom na takvo mjesto možete u jednom danu isprobati i uživati u nekoliko različitih tretmana. Isto tako, osim potpuno različitih usluga, nudi se i veliki raspon različitih varijanti iste usluge. Primjerice, ako tražite masažu, ovdje ćete pronaći mnogo različitih vrsta masaža. Ista stvar je i sa saunama. Osim one najpopularnije finske saune, ovdje ćete moći isprobati i tursku, infracrvenu i neke druge. Pročitaj više

Volite li terme, Slovenija je idealna destinacija

Slovenija je površinom mala, ali nudi jako mnogo različitih termi koje se nalaze po cijeloj Sloveniji. Sve terme u Sloveniji odlikuju se vrhunskom kvalitetom vode kao i brojnim dodatnim sadržajima koji su gostima na raspolaganju.

Sadržaji termi u Sloveniji

Mnogi čim pomisle na terme, odmah pomisle na bazene, kupanje i slične aktivnosti. Naravno, i terme u Sloveniji mogu se pohvaliti s velikim brojem bazena u kojima ćete uživati u čistoj vodi tijekom svog boravka. Tako većina termi u Sloveniji nudi vanjske i unutarnje bazene zbog ćega u njihovoj ponudi možete uživati tijekom cijele godine. Ponuda bazena razlikuje se ovisno o kojim se termama radi, ali uglavnom sve terme u Sloveniji nude nekoliko bazena različitih karateristika. Tako se bazeni razlikuju po dubini, toplini vode, dodatnim sadržajima poput masažnih tuševa, tobogana i ostalog.
Uz bazene, gotovo neizostavni dio termi u Sloveniji su postala razne wellness usluge. Pod time se misli na mnoštvo različitih usluga koje će svakome pomoći u opuštanju. U ponudi je nekoliko različitih tipova masaža, sauna, kupeljii drugog. Mnogi gosti došli su u terme samo zbog bazena i kupanja i tamo prvi puta probali nekoliko wellness usluga nakon čega su ih počeli redoviti koristiti prilikom svakog sljedećeg posjeta termama.
Uz sve nabrojano, uz neke terme u Sloveniji nalaze se i brojni hoteli i apartmani u kojima se možete smjestiti želite li više dana uživati u svim sadržajima termi. Hoteli vam mogu pružiti i uslugu prehrane te možete birati želite li samo doručak ili uslugu polupansiona(doručka i večere) ili punog pansiona(doručka, ručka i večere). Odlučite li se za neki takav aranžman, nećete imati brige oko pripreme hrane i možete se potpuno opustiti i prepustiti uživanju u svemu što terme u Sloveniji nude. A nude jako puno sadržaja tako da će vam nekoliko dana provedenih u bilo kojim termama naprosto proletjeti.

terme-zrece.eu/hr

Pri ulasku u wellness centar morate poštovati neka pravila

Wellness centri postaju sve popularniji te ih danas ima sve više. Mnogima su oni mjesto koje redovito posjećuju, dok nekima su oni još uvijek velika nepoznanica i nisu sasvim sigurni što se događa unutar njihova četiri zida. Upravo zbog tog neznanja, mnogi danas ne uživaju u čarima koje wellness pruža jer se ne osjećaju ugodno pri ulasku u nepoznato. No, wellness centri nisu nikakva strašna mjesta, već baš suprotno. Pružaju usluge kojima je cilj opustiti tijelo, a samim time i stvoriti osjećaj ugode i sreće kod pojedinca.

Pravila wellness centara

U wellness centar, odnosno u prostorije u kojima se nude razne usluge, ulazi se u papućama, kupaćem kostimu i s ručnikom. U nekim wellness centrima ćete dobiti sve osim kupaćeg kostima kojeg sami morate donijeti. U svakom slučaju, dolazite li prvi put u neki wellness centar, prije dolaska se raspitajte za njihova pravila te o stvarima koje morate donijeti sa sobom.
Kada je riječ o spremanju osobnih stvari, u većini wellness centara ćete prilikom ulaska dobiti posebnu magnetnu narukvicu. Ona vam služi za otključavanje i zaključavanje ormarića u koji možete pospremiti sve svoje stvari koje vam nisu potrebne, poput novčanika, mobitela i ostalog. U nekim wellness centrima, iste narukvice koriste se i za ulaze u posebne dijelove i uživanja u određenim uslugama. Na kraju vašeg boravka, predat ćete osoblju svoju narukvicu te će vam oni na temelju vaše aktivnosti naplatiti konačni iznos.
U nekim drugom tipu wellness centara, pri samom ulazu ćete platiti određene usluge koje želite koristiti. Tako, primjerice, želite li koristite usluge masaže i sauna, platit ćete korištenje samo tih usluga te će vam samo te usluge i biti dostupne. Mnogi tako odlaze u wellness centre zbog toga što tamo na jednom mjestu mogu isprobati jako mnogo usluga te saznati koje im najviše odgovaraju.

Razmazite se uplatom nekog wellness vikenda

Ne možete li se odlučiti kako da provedete slobodan vikend, možda je wellness vikend upravo ono što vam je potrebno. Wellness vikend obično uključuje smještaj u nekom hotelu ili toplicama upotpunjen s korištenjem wellness usluga.

Wellness vikend u hotelu

Wellness vikend u hotelu obično se sastoji od smještaja u hotelskoj sobi, doručka ili usluga polupansiona ili punog pansiona te pristupom hotelskom wellness centru u kojem možete uživati u različitim wellness uslugama. To je odlična prilika da osim u svemu tome uživate i u izletima u okolici hotela, a ostatak vremena iskoristite za opuštanje u wellness uslugama. To je također i odlična prilika da posjetite neki dio koji ste oduvijek željeli posjetiti, a usput dobijete i mogućnost korištenja wellnessa. Te usluge odlično će opustiti vaše tijelo koje će biti izmoreno od hodanja tijekom raznih obilazaka.

Wellness vikend u toplicama

Mnogi obožavaju odlaske u toplice i kupanje u bazenima. Dodaju li se tome i različite wellness usluge, boravak u toplicama može postati još bolji. No, često jedan dan nije dovoljan da biste mogli uživati u jednom i drugom. Zato je wellness vikend u toplicama odlična kombinacija. Uglavnom se sastoji od boravka u toplicama, odnosno u njihovim sobama ili apartmanima ili u nekom smještajnom objektu u neposrednoj okolici te korištenja raznih wellness usluga. U većini toplica ćete tako dobiti posebnu narukvicu s kojom ćete se moći kupati, a koja će vam ujedno služiti za otključavanje i zaključavanje svog ormarića u koji možete pospremiti svoje osobne stvari te ulaske u prostore u kojima se odvijaju wellness usluge. Tako se, primjerice, možete kupati koliko god želite u raznim bazenima koje toplice nude, a kad poželite koristiti neke wellness usluge, jednostavno prislonite narukvicu na određeno mjesto te uđete u wellness prostor. Na isti način ćete se i vratiti u bazenski kompleks. Sve to je vrlo jednostavan proces i jako brzo ćete se naviknuti i uživati u prekrasnom wellness vikendu.

terme-zrece.eu/hr/paketi