Tenis je jedan od najpopularnijih invidualnih sportova

Kada je riječ o individualnim sportovima, tenis je svakako jedan od najpopularnijih. To je vrlo dinamičan sport u kojem se tijekom jednog meča može puno toga promijeniti. Upravo zato je vrlo zanimljiv za gledanje te privlači mnogo gledatelja koji vole uživo pogledati meč, ali i jako mnogo onih koji vole pogledati meč ispred malih ekrana.

Turniri

Tenis je zanimljiv po tome što se gotovo cijele godine održavaju teniski turniri. Pauza od turnira je uglavnom samo u prosincu dok sve preostale mjesece u godinu možemo uživati u izvrsnim mečevima. Turniri se razlikuju ovisno o podlozi na kojoj se igraju te po broju bodova koji se dobivaju. Isto tako, turniri se razlikuju ovisno o tome radi li se o muškom ili ženskom tenisu. U muškom tenisu tako postoje sljedeće vrste turnira: Grand Slam 2000, World Tour Masters 1000, World Tour 500, World Tour 250 te Challengeri i Futuresi. U ženskom tenisu postoje Grand Slam turniri, Premier, International te Challengeri i Futuresi.

Grand Slam turniri

Grand Slam turniri su najjači turniri na kojima sudjeluje najveći broj igrača te igračima donose najviše bodova, a ujedno i najveće novčane nagrade. Svake godine održavaju se 4 Grand Slam turnira: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open. Zbog velike zainteresiranosti igrača, prije samog turnira igra se nekoliko kola kvalifikacija kako bi na tim turnirima nastupili samo najbolji tenisači.

Završni turnir

Kraj teniske sezone rezerviran je za završni turnir. Riječ je o turniru na kojem nastupa 8 najboljih tenisača i tenisačica. Tenisači i tenisačice su raspoređeni u dvije grupe po 4 te nakon međusobnih susreta, dvoje najboljih ide dalje. Tada slijedi mečevi četvoro najboljih tenisača i tenisačica dok ne kraju ne ostanu dvoje koje igraju finale. Pobjeda na ovom turniri san je svakog tenisača i potvrda onoga za što su trenirali cijelu godinu.

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.