tenisice Hervis

Tenisice za sve generacije

Tenisice su bezvremenski komad obuće. Vjerojatno svatko ima u svom ormaru barem po jedan par i vrlo često se odvoji i nešto više novca za tenisice određene kvalitete omiljene marke. Krase ih udobnost koja rijetko koji par obuće ima te pristupačnost i velik izbor na tržištu.

Vrste tenisica

Možda je prva asocijacija uz tenisice upravo aktivan život i bavljenje sportom. I to bi bilo točno jer upravo su tenisice predviđene za bavljenje sportom te svaki sport ima oblike tenisica prilagođen baš za bavljenje tim sportom. Tako, na primjer, tenisice za košarku, osim iznimno atraktivnog izgleda, imaju i povišeni stražnji dio koji prekriva gležanj. To je bitno za bavljenje košarkom jer košarkaši jako puno vremena provedu skačući pa im one moraju biti odlična potpora za gležnjeve, odnosno moraju ih čvrsto podupirati.

Tenisice za nogomet imaju posebne čepove na svojim đonovima koji omogučavaju pokretljivost i veću sigurnost na travnatim površinama. Također postoje i tenisice za mali nogomet, sa čvrstom gumenom potplatom kako se u njima ne bi sklizalo.

Kada je trčanje u pitanju, tenisice za trčanje dobre kvalitete pomoći će da vam se noge manje umaraju. U njima se povećava osjećaj sigurnosti prilikom trčanja te sva vaša pažnja može biti usmjerena na trčanje i dobar rezultat.

Tenisice su obuća i za sport i za slobodno vrijeme

Iako se nošenje tenisica prvenstveno veže za bavljenje sportom, tenisice su također obuća za slobodno vrijeme. Udobne su i predviđene za dugo nošenje te su zbog toga svačiji prvi izbor. Nema veze da li je u pitanju mlada osoba ili ona starije dobi. Jedina razlika je u dizajnu jer mlađe osobe više drže do atraktivnog izgleda dok je starijima udobnost i sigurnost koraka na prvom mjestu. Mnogi roditelji kupuju tenisice i svojoj djeci, pogotovo kada su prvi koraci u pitanju. Često su tenisice za djecu šarenih boja kako bi se djeci privukla pažnja te kako bi oni sami poželjeli da im ih roditelje kupe. Za one najmlađe, koji ih još ne znaju vezati, u trgovinama ima mnoštvo modela s čičkom. A svaki model često je ukrašen likom iz najpopularnijeg crtića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.