Terme, zabava za mlade i stare, u svako doba godine

Terme spadaju u jedno od odredišta koje posjećuju i mladi i stari, tijekom cijele godine. Naime, upravo terme imaju jako mnogo različitih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca, oni nešto stariji, ali i osobe najstarije životne dobi. A u sve tome mogu uživati i ljeti i zimi. Doduše, zimi je broj aktivnosti nešto smanjen, ali još uvijek dovoljan za odlično provedeno vrijeme.

Ponuda termi za djecu

Budući da su glavni dijelovi termi bazeni, većina termi ima i nekoliko bazena prilagođenih djeci. Radi se o bazenima malih dubina kako bi se djeca mogla bebrižno brćkati. Za one najmanje, mogu se pronaći bazeni od svega nekoliko centimetara dubine, dok se za one veće mogu pronaći i nešto dublji bazeni. Česti dodatak takvim bazenima su i dječji tobogani. Oni uvijek izazivaju oduševljenje u dječjim očima i danas gotovo da i nema termi koje ne posjeduju barem jedan dječji tobogan. A kako bi im brčkanje u bazenima bilo što zanimljivije, za djecu su u bazenima i oko njih nerijetko postavljene i razne sprave za igru, poput prskalica, napuhanaca i sličnog.

Još jedna stvar za djecu koja postaje sve popularnija u termama su i dječji animatori. Njihov zadatak je da povremeno tijekom dana zabavljaju djecu raznim aktivnostima. Tako će oni za djecu organizirati razne nagradne igre, natjecanja, a ujedno ih i nagraditi za sudjelovanje ili pobjedu.

Ponudi termi za odrasle

Za odrasle terme nude jako mnogo sadržaja. Glavna ponuda i ovdje se odnosi na raznolikost bazena. Osim što se razlikuju po obliku i dubini, bazeni se nerijetko razlikuju i po temperaturi vodi. Tako ćete moći uživati u onim nešto hladnijim, ako tražite osvježenje, ali i u onim toplijim ako vam više odgovara takva voda. Postoje i tobogani prilagođeni za odrasle koji su također rado viđena atrakcija. Od onih dječjih se razlikuju uglavnom po visini i nešto većim brzinama koje se mogu postići.

A kada je riječ o ostalim zanimljivim sadržajima za odrasle u termama, onda su to svakako wellness usluge. Takve usluge koje se nude u pojedinim termama variraju, ali nerijetko se radi o barem nekoliko vrsta masaža, sauna i sličnih usluga. U većini termi se to nalazi u posebnom dijelu, a ukoliko kupite kartu za boravak na bazenima i wellness dio, moći ćete jednostavno prolaziti iz jednog dijela u drugi.

Ponuda termi za osobe starije životne dobi

Kada je riječ o skupini onih starijih osoba, ponuda je nešto skromnija, ali ipak dovoljna za njihove potrebe. Osobama starije životne dobi odgovara toplija voda tako da oni biraju one toplije bazene. A u većini termi se uvijek može pronaći pokoji bazen s vrlo toplom vodom. A takvi bazeni nerijetko imaju i ugrađene pumpe za hidromasažu. Riječ je o pumpama koje pod visokim pritiskom izbacuju vodu pa se stvara osjećaj masaže.

Još jedna aktivnost koju vole osobe starije životne dobi je i vodeni aerobik. Izvode se ponavljajući pokrete trenera koji stoji izvan bazena i pokazuje vježbe, dok osobe te vježbe izvode u vodi. Riječ je o nešto jednostavnijim vježbama koje osobama starije životno dobi pomažu pri razgibavanju.

Terme u ljetno vrijeme

Ako dođete u teme u ljetno vrijeme, moći ćete uživati u svim sadržajima koje one nude. Većini termi najveći broj bazena ima upravo na otvorenom tako da ćete se bezbrzižno u njima moći kupati. Isto tako, na otvorenom je moguće pronaći i brojne sadržaje, ovisno o termama. Brojni ugostiteljski objekti u kojima možete kupiti nešto za jelo i piće, ali i razni zabavni sadržaji, poput igrališta za djecu i za bavljenje sportom, itd. Upravo zbog toga su terme i najposjećenije ljeti. A također, ljeti, osim u vanjskom dijelu, možete koristiti i bazene i sadržaje iz unutarnjeg dijela. Provjerite što činiti ljeti

Terme u zimsko vrijeme

Iako su terme zimi ograničene na boravak u zatvorenom dijelu, privlače velik broj posjetitelja. Ponuda bazena u zatvorenom dijelu se razlikuje pa u nekim termama je riječ o nekoliko bazena, a u nekim o svega jednom ili dva bazena. Ako vam je bitna količina bazena, provjerite što se u kojim termama nudi prije nego ih posjetite. No, boravak u termama zimi mnogi tada koriste u kombinaciji s wellness uslugama. Tada se jedan dio vremena možete kupati u bazenu, a preostalo vrijeme možete uživati u wellness uslugama. Provjerite što činiti zimi.

Bazeni

Kao što je ranije navedeno, glavni dio termi su upravo bazeni. Nekima je bitno da u termama ima što više bazena u kojima se mogu kupati, dok drugi više vole manje bazena, ali s nešto više zanimljivih sadržaja. Kada je riječ o klasičnim bazenima, dostupni su u raznim oblicima te različite dubine. Poneki bazeni su dizajnirani tako da dubina nije ista po cijelom bazenu pa pripazite na to ako niste dobar plivač. Informacije o dubini bazena se uglavnom nalaze napisane na tablama pokraj svakog bazena.

Uz klasične bazene, postoje i razni drugi bazeni koji predstavljaju svojevrsne atrakcije. Primjerice, bazen s valovima će u svakim termama privući puno pozornosti. To je bazen u kojem se nekoliko puta tijekom dana simuliraju valovi, pomoću posebno dizajniranih vodenih pumpi. Boravkom u ovakvom bazenu ćete, barem na kratko, imati osjećaj da ste na moru i da vas zapljuskuju valovi. Isto tako, bazeni u kojima cijelo vrijeme protiče voda su zanimljiva atrakcija. Sjednete li na neko plutalo, vodena struja će vas pomalo voditi, bez potrebe za plivanjem.

Zbog svega navedenog, terme postaju jedno od omiljenih mjesta za zabavu, svih generacija. Svatko može pronaći nešto za sebe u ćemu će uživati i to u bilo koje doba godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.