zima, sport, trčanje, skijanje

Trčanje na skijama – pokrenite svoje tijelo

Mnogo puta se desi, da u nekom sportu morate na brzinu pronaći neku alternativu, jer iz nekog razloga, ne možete više izvoditi vaš omiljeni sport. Tako na primjer i svi oni, koji vole trčanje, imaju neke mogućnosti u nekim situacijama. Ako se na primjer takav sportaš povrijedi, i ne može više trenirati na atletskoj stazi ili skupljati kilometre po pločnicima, ima mogućnost, da ode u neki fitnes studio. Tamo u svakom trenutku može izvoditi mnoge stvari, te tako jačati svoje mišiće. Pored fitnesa, druga mogućnost kod povrjeda je i bicikl, kojeg upotrebljavaju mnogi sportaši. Pored svega ovoga, postoje i neke druge prilike, u kojima možemo tražiti alternative vašemu omiljenom sportu – na primjer u zimskim danima.

Kad vani padne snijeg, pločnici najviše puta i zalede, pa je tako jako teško na njima raditi kakav dobar trening. Baš zbog toga je zima vrijeme, kad mnogi sportaši koji treniraju na otvorenome imaju kraće pauze. Ali kako baš u tim danima ne bih sasvim prekinuli sa treninzima, mnogi se na primjer odluče za sportove u prirodi, kao što je na primjer trčanje na skijama. To je jako lijep sport, u kojem pokrenete praktički cijelo svoje tijelo – ruke, noge, trbušnjake, te mnoge druge mišići. Pored toga, da se ga može jako brzo naučiti, i oprema za njega i nije tako skupa, pa si je može praktički svatko priuštiti.
Kad jednom nabavite svu opremu – skije, palice, cipele, kape, jakne, rukavice i ostalo, onda samo još morate pričekati zimu, snijeg i kakav lijep dan. Sve skupa na takav dan spakirate u vaš auto i odete u neke planine, gdje imaju odlične terene. Tamo možete uživati n prelijepoj prirodi, a pored toga i odraditi odličan trening, koji će vas održati u formi do vašeg pravog početka nove sezone. Ruke, noge i vaše srce će vam na prvom treningu zaista biti zahvalni, što ih u hladnim danima niste zanemarili – vaš početak nove sezone, će tako biti puno lakši.

http://www.tenisice.hr/Odjeca/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.