Trcanje

Trčanje u planinama

Sport kao rekreacija je odličan za zdravlje i u posljednje vrijeme, sve više ljudi se odlučuje, da će se baviti sa njime. Neki se odluče za fitnes, drugi za nogomet sa prijateljima, a opet treći nabave neke tenisice i trčanje postane njihov sport. Ovaj sport od vas zahtjeva vrlo malo sportske opreme, pa tako i vrlo malo sportskog znanja, kako bih mogli sa njime početi, ali ako pak čete imati svakog dana veće ciljeve i više želja, onda pak čete morati početi čitati i učiti, kakvo je pravilno trčanje i kakva oprema je ona, koja će što manje naškoditi vašim nogama i ostaviti vas zdrave za sve vaše pothvate, koje čete početi stvarati.

Baviti se sa trčanjem, praktički se može svatko, tko ima zdrave noge i dobru volju, jer otići na cestu, u šumu ili negdje drugdje svakako je vrlo jednostavno, ako pak poželite trčati u planinama, onda pak morate znati, da je to ekstremni sport, u kojem morate imati stvarno dobro spremne noge, tijelo, a i vaša pluća moraju biti na visokoj razini. Na velikim visinama trčati znači, da čete se sresti sa kamenjem i ne ravnim terenima, pa je zbog toga vrlo bitno, da je vaša ekstremna obuća primjerna za takve okoline, kako ne bih došlo do nekih ozljeda, koje bih vas mogle odaljiti iz terena.

Trčanje na visokoj nadmorskoj visini znači vam i mnoge divne razglede, do kojih čete doći, kad čete se kretati, trenirati i utrkivati se tamo gore. Ali kad vidite sve te ljepote zaboravit čete na napore, bolove u nogama i sve ostale slabe stvari, koje se vam u onom trenutku dešavaju i zapamtit ćete samo one lijepe stvari, koje se vam dešavaju. Baš zbog svega toga trčanje u planinama u posljednjim godinama između ekstremnim sportašima sve više je obožavano i sve više sportaša se odlučuje za njega i odlazi tamo, kako bih uživalo u ljepotama planina i svježeg zraka.

VIše informacija