Vizija tvrke Converse se dosta mijenjala kroz povijest

Tvrka Converse je jedna od tvrtki s obućom i odjećom čija vizija se dosta mijenjala kroz povijest. Najveći razlog tome su brojni problemi u koje je tvrtka zapala te prodaja drugim tvrtkama kako bi se spasila.

Osnivanje tvrtke

Tvrtka Converse osnovana je 1908.g. u SAD-u, u gradu Maidenu, a ime je dobila po njegovu osnivaču, Marquis Mills Conversu. Prvotni proizvodi ove tvrtke bile su gumene cipele, a prve tenisice izašle su iz tvornice 1915.g. i bile su to tenisice za tenis. One su se počele dobro prodavati pa je tvrtka svoj fokus okrenula prema tenisicama i već dvije godine kasnije, na tržište je izašao danas njihov najprepoznatljiviji model, All-Star. To su bile tenisice za košarku koje su jako brzo stekle gotovo kultni status među košarkašima.

Početkom Drugog svjetskog rata, Converse je krenuo s proizvodnjom obuće za vojsku. Zbog jako velikog broja vojnika te zbog odlične kvalitete, obuća se odlično prodavala. Tvrtka je nastavila s dobrim poslovanjem sve do kraja 90-ih godina. Bilo je to vrijeme velike ekonomske krize koja je poharala i tržište odjeće i obuće. Converse nije bio izuzetak i tvrtka je potpuno propala te objavila bankrot 2001.g.

Nova vizija

Prije kraha ove velike tvrtke, proizvodnja i prodaja su išli odlično pa je bilo za očekivati da će biti zainteresiranih tvrtki za kupnju ove posrnule tvrtke. Već 3 mjeseca kasnije, Converse je kupila tvrtka Footwear Acquisitions. Pod njihovim vodstvom tvrtka ipak nije dala zadovoljavajuće rezultate. Proizvodnja se nastavila, ali prodajni rezultati nisu bili dovoljno uspješni da opravdaju veliko ulaganje tvrtke Footwear Acquisitions. Zbog toga su je 2003.g. prodali tvrtki Nike. Vizija tvrtke je time ponovo promijenjena i ovaj put na bolje. Nike je inzistirao da se krene s ponovnom proizvodnjom njihovog najpoznatijeg modela tenisica, All-Star. Prodaja je opet odlično krenula i Converse se tim potezom vratio na stazu stare slave.

https://www.tenisice.hr/Converse-Allstar/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.