Vježbajte pametno uz fitness narukvice

Proljeće je doba godine kada se i mi i priroda polako budimo iz zimskog sna. Želite li ovo proljeće aktivirati svoje tijelo, početi vježbati i pomno pratiti kako vaše tijelo radi, onda su fitness narukvice odlična opcija za vas. Osim što će vam pomoći pratiti zdravlje, također ćete lakše moći pratiti napredak tjelesne aktivnosti, kvalitetu sna i mnoge druge važne stavke.

Narukvica ili sat

Na tržištu se trenutno, uz fitness narukvice mogu pronaći i pametni satovi, a razlike između te dvije spravice naoko se mogu činiti zanemarivima. Tražite li uređaj koji će vam prije svega služiti kao pomoćnik u praćenju parametara aktivnosti i zdravlja, bolja opcija je fitness narukvica koja je dizajnirana upravo da vam pomogne oko tih pitanja.

S druge strane, ako su vam te informacije samo dodatna zanimljivost, onda fitness narukvica nije za vas. Bilo kako bilo, kod odabira fitness narukvice ili pametnog sata obratite pozornost na dizajn, koji prije svega mora biti udoban kako vam nošenje tog gadgeta ne bi bilo neugodno.

Mogućnosti koje se nude

Svaka fitness narukvica ima nekoliko osnovnih funkcija, poput mjerenja broja koraka i aktivnosti u danu, potrošnje kalorija i prijeđene udaljenosti. Nešto napredniji modeli također mogu imati ugrađen GPS, te između ostalog mjeriti kvalitetu sna, brzinu otkucaja srca te imati mogućnost tihog alarma – budilice koja umjesto zvukom budi laganim vibracijama na vašem zapešću.

Ovisno o tome kojom se aktivnosti planirate baviti, bitno je da obratite pozornost na funkcije koje fitness narukvica nudi, ali i na stavke poput vodootpornosti. Uz to, važan je i kapacitet baterije te potrošnja. Narukvice s ekranom mogu vam odmah pokazati željene podatke, no troše više baterije, dok one bez ekrana dolaze s aplikacijom za mobitel koja prikuplja sve podatke s narukvice i tako vam omogućuje detaljan uvid u sve podatke. U svakom slučaju, važno je da prije kupnje razmislite o vlastitim potrebama i željama, kako biste odabrali odgovarajuću fitness narukvicu. Provjerite ponudu sportske opreme na web stranici Hervis.si.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.